Βασιλόπιτα με σοκολάτα και πορτοκάλι , από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Η πιο νόστιμη, μοσχομυριστή και μοναδική βασιλόπιτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα! Υπέροχη αφράτη υφή και πλούσια γεύση πορτοκαλιού που θα κάνει σίγουρα την πρώτη ημέρα του χρόνου διαφορετική!!!

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο ή τύπου Κερκύρας
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σουπ. κακάο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 160 γρ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι

Για το πασπάλισμα

  • 3 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι

  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ανακατευθεί καλά όλο το μείγμα. Αμέσως μετά, προσθέτετε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το κακάο και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Εξακολουθείτε να δουλεύετε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ μόλις για 2 λεπτά και στο τέλος ρίχνετε τα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2. Αλευρώνετε τα κομμάτια σοκολάτα και σκορπίζετε τα μισά σε βουτυρωμένο ταψί. Απλώνετε το μείγμα του κέικ σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και στη συνέχεια «φυτεύετε» στη ζύμη κατά διαστήματα την υπόλοιπη σοκολάτα. Ψήνετε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο, όταν ροδοκοκκινίσει η επι¬φάνεια του και ξεκολλούν οι άκρες του από τα τοιχώματα του ταψιού. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο.

3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου από την στιγμή που θα πάρουν βράση. Έτσι όπως είναι ζεστό και καλά δεμένο, το ρίχνετε λίγο-λίγο πάνω από το γλυκό, φροντίζοντας να πάει παντού. Αφήνετε να απορροφηθεί το σιρόπι και αμέσως μετά πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με μαργαρίνη για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη όταν είναι να σερβίρετε τη βασιλόπιτα έτσι ώστε να μη νοτίσει.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/chr2/recipe/1168

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *