Βασιλόπιτα σοκολάτα με κρέμα κάστανου, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ(για ταψάκι 26 εκ.)
275 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό η μαργαρίνη
200 γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 αυγά
100 γρ γάλα φρέσκο
15 γρ καλό κονιάκ
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
70 γρ φουντούκι χοντροκομμένο
Βάλτε τα 4 πρώτα υλικά στο μίξερ και δουλέψτε τα αρχικά σε αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Συνεχίστε σε γρήγορη ταχύτητα να αφρατέψουν και να ενσωματωθούν.
Aναμείξτε τα αυγά ,το γάλα και το κονιάκ σε ένα μπολ .
Χτυπήστε τα ελαφρά με το σύρμα για να σπάσουν τα αυγά.
Προσθέστε το μείγμα των αυγών μέσα στο μίξερ
σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι , το κακάο ,το μπέικιν και το φουντούκι.
Προσθέστε σταδιακά με ένα κουτάλι το μείγμα των αλεύρων μέσα στο μίξερ χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Αλείψτε ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκατοστών με βούτυρο και στρώστε το με χαρτί ψησίματος ..
Βουτυρώστε καλά και το χαρτί .
Ρίξτε μέσα το μείγμα και ισιώστε το με σπάτουλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε αν έχει ψηθεί καρφώνοντας την με ένα σουβλάκι.
Αφήστε την να κρυώσει καλά .
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ κουβερτούρα 70% κακάο
125 γρ κρέμα γάλακτος 35%
Βάλτε σε σιγανή φωτιά σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. ..
Προσθέστε την σοκολάτα και ανακατέψτε καλά..
Αφήστε την να κρυώσει λίγο.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
300 γρ Πουρέ κάστανου άγλυκο σε κονσέρβα
250 γρ Πουρέ κάστανου γλυκό με άρωμα βανίλια
Χτυπήστε πολυ καλά στο μίξερ τους 2 έτοιμους πουρέδες κάστανου μαζί…
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Αλείψτε την βασιλόπιτα με το γλάσο σοκολάτας..
Αφήστε να κρυώσει ..
Διακοσμήστε την φτιάχνοντας ένα στεφάνι από κρέμα κάστανου με ειδικό κορνέ.
Βάλτε περιμετρικά πράσινα φύλλα γκύ από ζαχαρόπαστα .
Φτιάξτε με λίγη κόκκινη ζαχαρόπαστα το 2017 και βάλτε το στο κέντρο .
Για σοβαρούς σοκολατομανείς..
Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε !!
Χρόνια πολλά!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) (Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) https://koykoycook.gr/?p=23374
Αφήστε μια απάντηση