Βασιλόπιτα τριαντάφυλλα, από την Αρετή Βαρδάκα και το bon appetit!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ:

500 γρμ. αλεύρι δυνατό

180 γρμ. γάλα χλιαρό

3 μέτρια αυγά

80 γρμ. ζάχαρη

ξύσμα απο ενα πορτοκάλι

100 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

10 γρμ. μαγιά

2 βανίλιες

1 κ.γ. μέλι

1/2 κ.γ. αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ:

200 γρμ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερύκοκο

100 γρμ. πούδρα αμυγδάλου ( αμύγδαλο ψιλοτριμμένο)

100 γρμ. ζάχαρη

100 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:

Αμύγδαλο φιλέ και ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με λίγο γάλα διαλύουμε την μαγιά και προσθέτουμε την μία κουταλιά μέλι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγια, τα αυγά κτυπημένα,την ζάχαρη, το υπόλοιπο γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τέλος το αλάτι. Τα κτυπάμε καλά με το εξάρτημα ( Κ ) για 10′. Οταν εσωματωθούν αλλάζουμε το εξάρτημα και βάζουμε τον γάντζο ζυμώματος. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και δουλεύουμε την ζύμη μας για αλλα 10′, μέχρις ότου γίνει μιά μπάλλα γύρω απο τον γάντζο. Αν χρειαστεί ρίχνουμε επιπλέον μιά κουταλιά αλεύρι.

Την βγάζουμε στον πάγκο εργασίας,  την διπλώνουμε αρκετές φορές και την βάζουμε σε μια λεκάνη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Λίγο πρίν το τέλος του ανεβάσματος της ζύμης ετοιμάζουμε την κρέμα που θα στρώσουμε στην ζύμη.

Ρίχνουμε στον κάδο το μαλακό βούτυρο, την ζάχαρη και το κτυπάμε μέχρις ότου γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε την πούδρα και 3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες. Οταν η ζύμη φουσκώσει την ανοίγουμε σε φύλλο με διαστάσεις 40Χ60 εκ. Πάνω στην επιφάνεια της ζύμης στρώνουμε την μαρμελάδα και απο πάνω της την κρέμα βουτύρου-αμυγδάλου κατά τον ίδιο τρόπο. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό απο την μεγαλύτερη πλευρά, το κόβουμε σε 12 κομμάτια  με διάμετρο 5′ το κάθε ενα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια αποσπώμενη φόρμα ή ενα ταψάκι 28 εκ..

Θα προσέξουμε τα τριαντάφυλλα να εχουν την ίδια απόσταση μεταξύ τους. Τα αφήνουμε πάλι μία ώρα να φουσκώσουν. Οταν περάσει η ώρα τα πασαλείβουμε μετον κρόκο αραιωμένο με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180′ για 45-50′.

Αφού κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

https://www.facebook.com/198898216926902/photos/a.217269308423126.1073741828.198898216926902/431220533694668/?type=1&theater

https://www.facebook.com/notes/areti-vardaka/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1/10151935045673565

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *