Χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια με βάση από τρουφάκια, από το “Ολα νηστίσιμα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  •  25′

  •  Μερίδες: 10

  •  Εύκολη

Υλικά

2 κούπες καρύδια αλεσμένα

1 κούπα πούδρα αμυγδάλου

1 & ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά

1-2 σταγόνες υγρή βανίλια

1 κούπα νερό

2 κούπες ζάχαρη

3 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Σοκολατένια corn-flakes σε σχήμα φύλλου νηστίσιμα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διάφορες τρούφες για επικάλυψη

 

Οδηγίες

Για τα τρουφάκια
·         Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε το κονιάκ.
·         Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την πούδρα αμυγδάλου τη φρυγανιά, το κακάο και τη βανίλια.
·         Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά.
·         Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να σφίξει για περίπου μισή ώρα.
·         Πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε μέσα σε τρούφα της αρεσκείας μας ή καρύδα.

Για τα κουκουνάρια
·         Με τη ζύμη από τα τρουφάκια πλάθουμε την βάση σε σχήμα αχλαδιού.
·         Κολλάμε περιμετρικά τα corn flakes και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και τις τρούφες.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://ola-nistisima.gr/recipe/christougenniatika-koukounaria/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *