Χριστουγεννιάτικα μαλακά μπισκότα βουτύρου, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχα πολύχρωμα μαλακά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά μπισκοτάκια που σίγουρα θα αγαπήσετε. Κεράστε τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους σας ή προσφέρτε τα σαν δώρο τις εορταστικές μέρες.

 

Μερίδες: 48 μπισκότα

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + 12 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπισκότα:
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
  • 4 1/2 φλ. κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο (350 γρ. περίπου)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την επικάλυψη:
  • 5 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα [ίσως απαιτηθεί λίγο περισσότερο]
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας [ή ανάμεικτη με εκχύλισμα μέντας]
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής επιλογής σας [κόκκινο, πράσινο κ.λ.π.]
  • πολύχρωμη σοκολατένια τρούφα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μπισκότα: Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικον πάουντερ και το αλάτι. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Χαμηλώνετε στο χαμηλό τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε σταδιακά το μείγμα αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μπολ στη άκρη για 1 ώρα.
  4. Μετά τη 1 ώρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τα δύο μεγάλα ταψιά του φούρνου. Παίρνετε υπερπλήρης κουταλιές της σούπας ζύμης, τις πλάθετε σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος. Τα πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλά σας να απλώσουν ελαφρώς. Φροντίζετε να έχουν απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. τουλάχιστον. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  5. Ψήνετε τα μπισκότα σας για 10-12 λ ή μέχρι να πήξει λίγο η ζύμη. Προσοχή να μη παραψηθούν, απλώς να ροδίσουν ελαφρώς, αν όχι και καθόλου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 5 λ να “σταθούν”. Μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε μέσα να κρυώσουν τελείως.
  6. Για την επικάλυψη: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπάτε στη πιο χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1 κ.γ. επιπλέον γάλα για να έχετε την επιθυμητή πυκνότητα για να καλύψετε τα μπισκότα.
  7. Χωρίζετε το μείγμα επικάλυψης σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσετε. Προσθέτετε όση ποσότητα χρώματος ζαχαροπλαστικής θέλετε προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.
  8. Μεταφέρετε τα μπισκότα σας σε επιφάνεια στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τα καλύπτεται με τη ζαχαρόπαστα. Προαιρετικά τα πασπαλίζετε με σοκολατένια τρούφα, την οποία πιέζετε ελαφρώς για να “κολλήσει” πάνω στη ζαχαρόπαστα. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η ζαχαρόπαστα και σερβίρετε. Διατηρούνται σε αεροστεγές κουτί μέχρι και 5 ημέρες.

good

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Καλά Χριστούγεννα

Πηγή

 

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/xristoygenniatika-malaka-mpiskota-boytyroy/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *