Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο κέικ στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όλες τις μέρες των γιορτών, αλλά και να το προσφέρετε σαν δώρο σε μια όμορφη συσκευασία.

 

Μερίδες: 16

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + 1 βράδυ αναμονή + 3½ ώρες ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Μέτρια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 600 γρ. κορινθιακή σταφίδα μαύρη
  • 200 γρ. κερασάκια γλασέ, κομμένα στα τέσσερα
  • 100 γρ. ζαχαρωμένες φέτες πορτοκαλιού, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. ζαχαρωμένο τζίντζερ (ή λεμονιού ή περγαμόντο)
  • 290 ml κονιάκ
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κοφτά κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη (κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κόλιανδρο)
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη μαύρη
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε σε ένα πυρέξ (κατά προτίμηση γυάλινο) τις σταφίδες και 1 φλ. τσαγιού κονιάκ και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε καλά το πυρέξ με το καπάκι του και το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ολόκληρο βράδυ ή και περισσότερο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  2. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψί με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε με 2 στρώσεις χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει 5-6 εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε τα 2 είδη αλεύρια και τα μπαχαρικά. Σε άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε τη μαρμελάδα και 1 κ.σ. μείγμα αλευριού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ και με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Προσθέτετε τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και τα ζαχαρωμένα φρούτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια. Καλύπτετε το κέικ με 3 στρώσεις χαρτί ψησίματος και το ψήνετε για 3- 3½ ώρες ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέικ θα βγει καθαρή (χωρίς λασπωμένη ζύμη).
  5. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο το περιχύνετε αμέσως και όσο είναι ζεστό με το υπόλοιπο κονιάκ, τυλίγετε το ταψί με μια καθαρή, μεγάλη πετσέτα και το αφήνετε στην άκρη να τελειώσει εντελώς το κέικ. Ξεφορμάρετε το κέικ, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε.

2222

Super Food Ideas/taste.com.auRecipe:K. Sun/Photo:B. Dearnley

https://www.sintayes.gr/syntages/christougenniatiko-keik-frouton/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=d451d5e558-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-d451d5e558-242767229

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *