Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
Χρόνος προετοιμασίας
100′

Χρόνος ψησίματος
30′

Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολη

Μερίδες
Για 10 άτομα

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1 κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERT  65% Κακάο πολύ ψιλοκομμένη (200 γρ)
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα της γέμισης με λευκή σοκολάτα:
  • 1 λίτρο γάλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 κρόκους
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 170 γρ. κουβερτούρας NESTLÉ DESSERT Λευκή ψιλοκομμένη

Για τα σου:

  • 250 ml νερό
  • 4 γρ. αλάτι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
  1. Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι σχεδόν να βράσει. Σε ένα μεγάλο μπολ έχετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65%.
  2. Βάλτε τη μισή κρέμα στο μπολ. Αφήστε για ένα λεπτό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατέψτε καλά τη σοκολάτα που θα αρχίσει να λιώνει. Προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήστε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
  3. Για την κρέμα της γέμισης: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε 2 κ.σ από το γάλα και το κορν φλάουρ και χτυπήστε ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο γάλα, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού χωρίς να την ανακατέψετε όμως και βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  4. Όταν βράσει το μίγμα του γάλακτος – ζάχαρης ρίξτε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατέψτε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα όπως αν τα βάζαμε όλα μέσα. Αφαιρέστε το ξύσμα πορτοκαλιού με μια τρυπητή κουτάλα. Ρίξτε άλλες 3-4 κουτάλες από το γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς.
  5. Ύστερα αδειάστε όλο το μίγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Θέλει καλό ανακάτεμα και σε χαμηλή φωτιά για μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα σας. Ελέγξτε που και που δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν μυρίζει αλεύρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, το μέλι, τη σοκολάτα και τις βανίλιες και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  6. Για τα σου: Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανάψτε το μάτι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Όταν λιώσει το βούτυρο και το μίγμα με το νερό ξεκινήσει να βράζει αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μιας ρίξτε μέσα το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατέψτε με μια ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά.
  7. Βάλτε ξανά πάνω στη φωτιά, χαμηλώστε στο ελάχιστο δυνατό και ανακατέψτε δυνατά για 2-3 λεπτά ξύνοντας με τη σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που τυχόν έχουν κολλήσει στον πάτο. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και βάλτε τη ζύμη στο μίξερ. Έχετε σπάσει τα αυγά σε ένα μπολ και κρατήστε τα στην άκρη.
  8. Δουλέψτε για λίγο τη ζύμη μόνη της για να κρυώσει. Ένα δυο λεπτά είναι αρκετά και στη συνέχεια αρχίστε να προσθέτετε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο. Τα 4 αυγά θα τα πάρει σίγουρα. Το πέμπτο το σπάτε με ένα πιρούνι, ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε σιγά σιγά αν χρειαστεί όλο. Ο στόχος σας είναι να πάρετε μια ζύμη ελαστική και μαλακή που να τραβιέται σαν τσίχλα και να μην σπάει όταν τραβάτε ένα κομμάτι της.
  9. Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ και είστε έτοιμοι να κάνετε τα σουδάκια σας και να τα ψήσετε. Προαιρετικά με ένα πινέλο απλώστε από πάνω χτυπημένο αυγό για να πάρουν ακόμα καλύτερο χρώμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά και μετά χαμηλώστε στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα, χρυσαφένια απέξω και τραγανά για περίπου άλλα 15 λεπτά.
  10. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Ετοιμάστε τα σου βάζοντας την κρέμα με ένα κορνέ μέσα στα σου, γεμίζοντάς τα. Γαρνίρουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Συμβουλή του Σεφ:

Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία της ζύμης των σου χωρίς μίξερ. Απλά θέλει λίγο ανακάτεμα με το χέρι.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.