Υλικά:
- επτά ποτήρια αλεύρι ολικής άλεσης (Παραγγείλετε το αλεύρι ολικής άλεσης εύκολα και γρήγορα στο : https://petromylos.com/shop-2/ )
- ένα ποτήρι βούτυρο
- ένα ποτήρι λάδι
- ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- μισό φλιτζανάκι κονιάκ
- ένα κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- ενάμισι ποτήρι μαύρη ζάχαρη
- ξύσματα δυο πορτοκαλιών
- μισό ποτήρι χαρουπόμελο
Κατασκευή:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε χλιαρά νερό όσο πάρει και ανακατεύουμε καλά ώσπου το περιεχόμενο να γίνει μια μάζα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε στρογγυλά ή μακρουλά σχήματα και τα ψήνουμε σε φούρνο με μέτρια θερμοκρασία. Όταν ψηθούν, τα λούζουμε με σιρόπι και πασπαλίζουμε κανέλα και αλεσμένα αμύγδαλα.
Πως φτιάχνουμε σιρόπι:
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι μέλι, μισό ποτήρι μαύρη ζάχαρα, λίγο χυμό λεμονιού και δύο ποτήρια νερό και το τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί το σιρόπι.
Αφήστε μια απάντηση