Creta Carob

ΥΛΙΚΑ:

Σιρόπι:

500  γρμ. νερό

700 γρμ. ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλας

1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο

100 γρμ. μέλι

Ζύμη:

400 γρμ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού

530 γρμ. σπορέλαιο

1200 γρμ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις

ξύσμα απο ενα πορτοκάλι

30 γρμ. ζάχαρη άχνη

50 γρμ. βούτυρο λειωμένο

1/2 κ.γ. σόδα

1/4 κ.γ. κανέλα

στην μύτη του κουταλιού λίγο γαρύφαλλο

και για πασπάλισμα καρύδια ψιλοτριμμένα και λίγο επιπλέον μέλι

Εκτελεση:

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να κρυώσει. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και το πορτοκάλι. Αφήνουμε να πάρει μία-δύο βράσεις και αποσύρουμε απο την φωτιά. Προσθέτουμε τότε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. 

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ξύσμα, την αχνη, το βούτυρο, την σόδα και τα κανελογαρύφαλλα. Οπως είναι στην λεκάνη ρίχνουμε με μιας όλο το αλεύρι και με απαλές κινήσεις το εσωματώνουμε. ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ το μείγμα γιατί τα μελομακάρονα μας θα βγούν σκληρά. Πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε- αν είναι ενα μεσαίο μέγεθος θέλει 25′ για να ψηθεί, αν τα κάνουμε μικρότερα θα μειώσουμε τον χρόνο- τα τοποθετούμε σε ταψάκι που προηγουμένως εχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Μόλις τα βγάλουμε ζεστά  απο τον φούρνο τα βουτάμε αμέσως στο κρύο σιρόπι. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδι και λίγο επιπλέον μέλι.

Η συνταγή είναι του Παρλιάρου και  για μένα αλλά και για όσους τα εφαγαν δεν υπάρχουν καλύτερα.

https://www.facebook.com/198898216926902/photos/a.217269308423126.1073741828.198898216926902/417451835071538/?type=1&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *