Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία, από την Σόφη Τσιώπου και τις Λιχουδιές της Σόφης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ελαφριά σαν πούπουλο,τριφτά και αφράτα!
Υλικά
250 γρ.βούτυρο φρέσκο ή φυτίνη σε θερμ.δωμ.
5 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
3 βανιλιες
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 φακελάκι μαχλέπι σκόνη (προαιρετικα)
1/2 κ.γ αλάτι
30 γρ.αμμωνία (1 φακελάκι)
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
λίγο εβαπορέ γάλα αδιαλυτο για το αλλειμα ή ένα χτυπημένο αυγό.
Εκτέλεση
-Χτυπάω το βόυτυρο με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα και να ασπρίσει.
Ρίχνω 1-1 τα αυγά και προσθέτω το αλάτι,βανιλιες,ξύσμα και μαχλέπι.Ανακατεύω την αμμωνια στο κρύο γάλα.Αδειάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
Πλάθω κουλουράκια και ψήνω στους 150 2 ταψια μαζι στον αερα 15 λεπτά περίπου.Αλλιως 1-1 ταψι στους 160 στον ιδιο χρονο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Φωτογραφία του χρήστη Οι Λιχουδιές της Σόφης.
Φωτογραφία του χρήστη Οι Λιχουδιές της Σόφης.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *