Πασχαλινά κουλουράκια με στέβια, από τις Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αγαπημένο πασχαλινό έδεσμα χωρίς ενοχές!

Πασχαλινά κουλουράκια με στέβια
Download recipe

 


Έρχεται το Πάσχα, πλουσιοπάροχα γεύματα -με αρνάκι ή κατσικάκι- καταναλώνονται απο χιλιάδες οικογένειες ανά την επικράτεια, τσουρέκια πηγαινοέρχονται στα σπίτια και -ευτυχώς- των περισσότερων τα στομάχια παραμένουν χορτασμένα και χαρούμενα. Κι έρχεται η επόμενη μέρα, η Δευτέρα του Πάσχα, με τα απομεινάρια της χθεσινής κραιπάλης όπου, τουλάχιστον το πρωί, δεν πολυθέλουμε να μυρίσουμε κρεατικά αλλά να νιώσουμε μια μικρή θαλπωρή με το πιο απλό, κλασσικό βούτημα των ημερών: τα πασχαλινά κουλουράκια. Μπορεί η γιαγιά μας να τα έκανε με ζάχαρη, όμως εμείς σε μια προσπάθεια να τα “ελαφρύνουμε” κάπως, ψήσαμε πασχαλινά κουλουράκια με στέβια χρησιμοποιώντας Canderel κρυσταλλική σκόνη με γλυκαντικό από το φυτό stevia. Και όσο κι αν δεν ακολουθήσαμε τις παραδόσεις, τί να πώ… Μας βγήκαν εξίσου νόστιμα, κι ας ήταν πιό ελαφριά!


To Canderel κρυσταλλική σκόνη με γλυκαντικό από το φυτό stevia συγκρίνεται με την γεύση της ζάχαρης και δεν περιέχει θερμίδες σε σύγκριση με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη το οπoίο περιέχει μέχρι 20 θερμίδες!

Πασχαλινά κουλουράκια με στέβια

  • Μερίδες: 25 κουλουράκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25-35 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά

Εκτέλεση

1) Βάζουμε το βούτυρο με το Canderel κρυσταλλική σκόνη με γλυκαντικό από το φυτό stevia στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

2) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την αμμωνία, την βανίλια, το baking powder και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

4) Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε τελείως το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε να ζυμωθούν για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είμαι μαλακή, εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι ελαστική.

5) Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

6) Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε κουλουράκια με τα δυό χεράκια.

7) Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό.

8) Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20λεπτά (αναλόγως του μεγέθους τους) στους 18oC, μέχρι να χρυσίσουν.

Δε θα σας πώ πώς να απολαύσετε τα κουλουράκια γιατί μπορείτε να τα τρώτε όλη τη μέρα. Όμως ταιριάζουν πολύ με φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα ή ένα ποτήρι γάλα: ακριβώς όπως όταν είμασταν παιδιά!

#LoveOnly,
Madame Ginger

https://www.madameginger.com/syntages/ana-peristasi/syntages-pasxa/paschalina-koulourakia-stebia/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *