Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο Πασχαλινό κέικ. Ένα σοκολατένιο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού και ινδοκάρυδο, διακοσμημένο με πασχαλινά αυγά και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, για το Πασχαλινό τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού (160 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού (150 γρ.) ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • πασχαλινά αυγά και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ° C. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 22 εκ.
  2. Τοποθετείστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού με μεγάλο μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ για 4 περίπου λεπτά μέχρι να έχετε ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Τέλος προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι τη καρύδα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5 λ στο ταψί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το διακοσμείτε με πασχαλινά αυγά και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
[*] Φτιάξτε τα δικά σας πασχαλινά αυγά με πανεύκολα Μάρζιπαν [βλέπε συνταγή εδώ]

 

https://www.sintayes.gr/syntages/paschalino-sokolatenio-keik-me-portokali-ke-indokarido/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=ea8bd8b3fe-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-ea8bd8

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.