“Πώς να φτιάξετε τσουρέκι πλεξούδα ή ψωμί της Λαμπρής με 6 κορδόνια ζύμης. ” από το “Cookbox” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε! Το κόλπο είναι κάθε κορδόνι να περνάει πάνω από άλλα 2 κάτω από 1 και πάλι πάνω από άλλα 2.

Αφού χωρίστε τη ζύμη σας σε 6 ίσα μέρη κάνετε το κάθε μέρος της ζύμης ένα μακρύ κορδόνι. Τα βάζετε στη σειρά το ένα παράλληλά με το άλλο και στη συνέχεια ενώνεται το πάνω μέρος των 6 κορδονιών της ζύμης ώστε να ξεκινήσουμε να κάνουμε την πλεξούδα μας.

Παίρνουμε πρώτα το δεξί ακριανό κορδόνι ζύμης το περνάμε πάνω από το 2 αριστερά του κάτω από το 3 που είναι και το μεσαίο και στη συνέχεια πάνω από τα 2 τελευταία και αφήνουμε το κορδόνι προς τα κάτω παράλληλα με τα υπόλοιπα. Το κορδόνι ζύμης που ξεκινήσαμε από δεξιά βρίσκεται πλέον τελευταίο αριστερά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο τέλος των κορδονιών όπου και θα ενώσετε και πάλι στο τελείωμα όλες τις άκρες μαζί.

Προσπαθήστε γενικά να κάνετε την πλεξούδα σας όσο το δυνατό πιο σφιχτή.

Αν θέλετε επίσης μπορείτε να κάνετε το Λαμπριάτικο ψωμί σας στρογγυλό. Σε αυτή την περίπτωση όπως είναι έτοιμο πλεγμένο το τεντώνεται λίγο και ενώνετε τις 2 άκρες της πλεξούδας σχηματίζοντας ένα στρογγυλό στεφάνι.

Μπορείτε επίσης πριν το ψήσετε να πασπαλίσετε με γλυκάνισο αν φτιάχνετε ψωμί και με λίγο φιλέ αμυγδάλου αν φτιάχνετε τσουρέκι και μετά το ψήσιμο να το διακοσμήσετε με ένα κόκκινο αυγό.

Το ψωμί ή το τσουρέκι για το γιορτινό σας τραπέζι είναι έτοιμο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε συνταγή για:

τσουρέκι

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/paradosiaka-tsourekia-ths-giagias

Ψωμί της Λαμπρής

 http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/tsourekia/pswmi-ths-lampris

http://www.cookbox.gr/sumboules/pos-na-ftiaxete-tsoureki-plexouda-i-pswmi-ths-lampris-me-6-kordonia-zumhs


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *