Υπέροχα πασχαλινά κεκάκια από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Καταπληκτικά Πασχαλινά κεκάκια σοκολάτας με ινδοκάρυδο, “πνιγμένα” σε πλούσια ganache σοκολάτας γαρνιρισμένα με λευκό σοκολατένιο αυγουλάκι που σας παραπέμπει στο Πάσχα. Μια τόσο απλή τόσο γρήγορη και τόσο εύκολη συνταγή για να στολίσετε το Πασχαλινό τραπέζι σας με φανταστικά οπτικά και γευστικά κεκάκια.

 

Μερίδες: 20 μικρά κεκάκια

συνταγή icon Χρόνος: 10 λ + 35 λ μαγείρεμα

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Για το κέικ:
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή συσκευασμένη ζάχαρη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 20 αυγουλάκια mini
  • Για τη σοκολατένια ganache:
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, ή στους 165 στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο βάσης  20 x 30 εκ. και καλύψτε το με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Για το κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ελαφρώς χτυπημένο αυτό και τα χτυπάτε με αυγογδάρτη ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν. Κοσκινίζετε από πάνω τα 2 ειδών αλεύρια και το κακάο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνετε και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, στρώνετε καλά την επιφάνειά του με μια μαρίζ και το ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να έχει σταθεροποιηθεί στην αφή. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  4. Για τη σοκολατένια ganache: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γκανάς. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή (αν είστε εξοικειωμένοι) στο φούρνο μικροκυμάτων, σε μέτρια-υψηλή (75%) θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα με ένα μεταλλικό κουτάλι, για 2 λ ή μέχρι να λιώσει καλά.
  5. Απλώνετε ομοιόμορφα τη γκανάς πάνω από το κρύο πλέον κέικ βάσης. Έχοντας οδηγό την εικόνα, (υπολογίζοντας ότι θα τα κόψετε σε 20 κομμάτια), τοποθετείτε τα αυγουλάκια ανά διαστήματα, πάνω από κάθε νοερό κομμάτι και τα πατάτε ελαφρώς πάνω στη γκανάς.
  6. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20-25 λ να κρυώσει καλά, μετά το κόβετε σε 20 κομμάτια και το σερβίρετε μέσα σε χάρτινες θήκες ή και σκέτα. Τα σερβίρετε και Καλό Πάσχα.

Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε έτοιμα αυγουλάκια εμπορίου ή και να φτιάξετε τα δικά σας λευκά ή χρωματιστά με αμυγδαλόπαστα. Βλέπε συνταγή εδώ.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/iperocha-paschalina-kekakia/

Καλό Πάσχα!

Happy-Easter-2015

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *