Creta Carob

Ένα αφράτο κέικ με σοκολάτα για το καφεδάκι μας…. Θα μας μείνει αξέχαστο…

1 κόκκινη φαρίνα 

1 & 1/2 κρυσταλλική ζάχαρη

3 κ.σ. κακάο

3 κ.σ. κονιάκ

3/4 κούπας σπορέλαιο

1 κουτάκι υγρή σόδα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. κακάο

1-2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου

Τρούφα για πασπάλισμα

 

Οδηγίες

•  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  το σπορέλαιο,  το κονιάκ και τη σόδα.

•   Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη φαρίνα κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

•   Αδειάζουμε το μείγμα σε μια «αλευρωβουτυρωμένη» φόρμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 45-50΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.

•   Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

•   Ετοιμάζουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ. Διακοσμούμε με τις τρούφες.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *