Creta Carob

Μπάρες δημητριακών για πρωινό ή σνακ κάθε στιγμή της ημέρας. Γίνονται με βάση βρώμη και φαγόπυρο, έχουν πλούσια γεύση από φιστικοβούτυρο, χουρμάδες, μέλι και σοκολάτα και τραγανή υφή από φουντούκια, τσιπς μπανάνας, γκότζι μπέρις και ηλιόσπορους.

 

Υλικά για 8 μπάρες

  • 100γρ. μούσλι βρώμης
  • 50γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50γρ. νιφάδες φαγόπυρου
  • 100γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 60γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 50γρ. μέλι
  • 80γρ. χουρμάδες αποπυρηνωμένους
  • 60γρ. φουντούκια ψημένα κι ελαφρώς κοπανισμένα
  • 35γρ. τσιπς μπανάνας ψιλοκομμένα
  • 35γρ. γκότζι μπέρις
  • 50γρ. ηλιόσπορους

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε σε λίγο χλιαρό νερό.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε μέσα στο μπολ, το μισό μέλι και το ταχίνι.
  3. Στραγγίζουμε από το νερό και πολτοποιούμε στο μούλτι τους χουρμάδες με το υπόλοιπο μέλι, προσθέτοντας και λίγο νερό αν χρειαστεί. Ρίχνουμε τον πολτό στο μπολ της σοκολάτας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σε μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τις νυφάδες φαγόπυρου, βρώμης και το μούσλι της βρώμης, τα κοπανισμένα φουντούκια, τα τσιπς μπανάνας και τα γκότζι μπέρις.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας στο μπολ με το μίγμα των στερεών υλικών και ανακατεύουμε στην αρχή με κουτάλι και μετά  με το χέρι, βρέχοντάς το ελαφρά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια μάζα.
  6.  Ντύνουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας ένα μακρόστενο τάπερ διαστ. 16Χ10εκ. περίπου. Απλώνουμε το μείγμα μέσα σε χαρτί ψησίματος και το πιέζουμε με το χέρι να γίνει συμπαγής μάζα. Πασπαλίζουμε από πάνω τους ηλιόσπορους και πιέζουμε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Σκεπάζουμε το μίγμα με το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει καλά.
  7. Βγάζουμε το μίγμα μαζί με τη λαδόκολλα σε πάγκο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 10 μπάρες. Τις τυλίγουμε μία μία σε λαδόκολλα και τις διατηρούμε στο ψυγείο κλεισμένες μέσα σε μπολ.

 

 

https://sweetly.gr/2019/11/bares-dimitriakon-me-hourmades-fountoukia-kai-sokolata/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *