Vegan Φωλιές με κρέμα μπουγάτσας, από την Λένια και τις Veggie sisters!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε ένα υπέροχο γλυκάκι που θα ταίριαζε πολύ για χριστουγεννιάτικο πρωινό! Φωλιές από κανταΐφι με κρέμα μπουγάτσας. Από κάτω φύλλο ελαφρώς σιροπιασμένο, από πάνω ελαφριά κρέμα μπουγάτσας πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα και άχνη ζάχαρη! Αχ, τις θυμάμαι και ρίγη συγκίνησης διαπερνούν το άρρωστο κορμί μου (#ποσολιχουδωπια). Η σύλληψη και η εκτέλεση είναι του συζύγου, ο οποίος έχει βαλθεί να με εκθρονίσει από το μπλογκ! Χαχαχα!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν! Φιλιά πολλά από το Τζάντε που αυτή τη φορά στάθηκε τυχερό και γλίτωσε την μανία του Γηρυόνη!

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτογραφιών…Τραβήχτηκαν μια θεοσκότεινη βροχερή ημέρα. Για ευνόητους λόγους που σχετίζονται με την ζυγαριά μου δεν ήθελα να τις ξαναφτιάξουμε άμεσα! Η ζυγαριά μου κι εγώ ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Φωλιές με κρέμα μπουγάτσας
Φωλιές με κρέμα μπουγάτσας

Υλικά για 12 φωλιές:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

250 γρ. κανταΐφι
100+10 γρ. βούτυρο vegan
200 γρ. νερό
140 γρ. ζάχαρη
2 φέτες λεμόνι
για την κρέμα
500 γρ. γάλα σόγιας
1 βανίλια
80 γρ. ζάχαρη
80 γρ. σιμιγδάλι
25 γρ. βούτυρο vegan
κανέλα και άχνη για πασπάλισμα
Φωλιές με κρέμα μπουγάτσας
Φωλιές με κρέμα μπουγάτσας

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι για να φτιάξω το σιρόπι. Αφού αρχίζει να βράζει, μετράω 5 λεπτά και μετά αποσύρω από την φωτιά. Το αφήνω στην άκρη. Αφού αποψύξω το φύλλο, το βάζω σε ένα ταψί και το αφρατεύω με τα χέρια μου ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες. Το περιχύνω με 100 γρ. λιωμένο βούτυρο και το δουλεύω ξανά με τα χέρια. Βουτυρώνω με το υπόλοιπο βούτυρο 12 θήκες μάφιν και μοιράζω το κανταΐφι. Προσπαθώ να φτιάξω φωλίτσες. Ψήνω για περίπου 30 λεπτά στους 170C ώσπου να χρυσίσουν. Ρίχνω το κρύο σιρόπι στις ζεστές φωλιές με ένα κουταλάκι. Τις αφήνω για μισή ώρα ώστε να απορροφηθεί. Κατόπιν φτιάχνω την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την ζάχαρη με το γάλα και την βανίλια. Τότε προσθέτω και το σιμιγδάλι. Ανακατεύω με ένα σύρμα ώσπου να σφίξει η κρέμα. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω τα 25 γρ. βούτυρο, ανακατεύω και θα λιώσουν λόγω θερμότητας. Περιμένω λίγο να κρυώσει και μετά την βάζω σε κορνέ και την μοιράζω στις φωλιές. Πασπαλίζω με κανέλα και άχνη ζάχαρη. Καλή σας απόλαυση!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *