Laurence-galerie de chocolat
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

Πανεύκολα,υγιεινά και σούπερ σοκολατένια!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΦΙΝΣ Ή ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

2 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπεικιν
450 γρ. νερό
100 γρ. κακάο
450 γρ. ζάχαρη
70 γρ. σπορέλαιο
2 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
3 βανίλιες
1 τσιμπιά κανέλα 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
100 γρ. γάλα σόγιας
1 κ.σ μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σ’ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι,κακάο,ζάχαρη,μπεικιν,σόδα,αλάτι,κανέλα και τις βανίλιες.
Σ’ένα άλλο μπολ ρίχνω το νερό,σπορέλαιο και το ξύδι.
Ρίχνω τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και ανακατεύω μ’ένα πηρούνι ή με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν.


ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δεν «παιδεύουμε»πολύ το μιγμα μας.Δεν θέλουμε το κεικ μας να βγει σαν λάστιχο.Ανακατεύουμε ίσα να ενωθουν καλά τα υλικά μας,για να έχουμε ένα αφράτο και μαλακό κεικ!
Αδειάζω το μιγμα μου σε καραμελόχαρτα και τα τοποθετώ σε μια φόρμα με υποδοχές για μάφινς, ή αλείφω με μαργαρίνη μια φόρμα του κέικ και πασπαλίζω με κακάο και αδειάζω το μίγμα.
Τα μάφινς θέλουν 25 λεπτά περίπου ψήσιμο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να βουτάω ένα μαχαίρι κ να βγαίνει καθαρό με ελάχιστα νωπά ψιχουλάκια (όχι μιγμα ρευστό) πάνω για να έχω ένα σούπερ μαλακό σοκολατένιο κέικ.
Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερα καραμελόχαρτα (αυτά του εμπορίου) θα τα ψήσετε λιγότερο
.Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα θα τσεκάρετε το κέικ στα 40 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα μάφινς, βάζω το γάλα σόγιας να κάψει καλά και ρίχνω μέσα την σοκολάτα να λιώσει.
Κατεβάζω απ την φωτιά προσθέτω και το μέλι και ανακατεύω.
Καλύπτω την επιφάνεια απ τα κέικ μου με την σοκολάτα και διακοσμώ όπως θέλω.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου για 5 ημέρες αν προλάβουν!
Δειτε τις τουλίπες τα καραμελόχαρτα  στο : 

https://partyalphabet.gr/…/karameloharta-kafe-shima-toylipa…

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο, φαγητό και εσωτερικός χώρος
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *