Νηστίσιμη τούρτα Black Forest, από την Ιόλη και το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή την τούρτα πρέπει να την φτιάξετε οπωσδήποτε!

Ούτε που θα καταλάβετε πως είναι νηστίσιμη! Απλά ονειρεμένη! Βασισμένη σε συνταγή του Ακη Πετρετζίκη.

 

 

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι

  • 250 ml χλιαρό νερό

  • ¼ κ.γ. σόδα

  • 2 κ.σ. γεμάτες κακάο

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 100 γρ.  ηλιέλαιο

  • 2 κάψουλες βανίλια

  • 1 κ.σ. κονιάκ

  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 10 γρ. baking powder

 

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι

1  κούπα ζάχαρη
1  κούπα νερό
λίγες σταγόνες λεμονιού

2 κουτ. σούπας κονιάκ

 

ΥΛΙΚΑ για την  κρέμα

  • 650 γρ. μαργαρίνη soft

  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 80  γρ. κακάο

  • 4 κ.σ. κονιάκ

  • 2 κάψουλες βανίλια

500 γρ. γλυκό βύσσινο

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα  μπολ  και με ένα σύρμα ανακατεύουμε  το νερό, τη σόδα και το κακάο μέχρι να διαλυθεί τελείως το κακάο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ  προσθέτουμε την κουβερτούρα, με το αλεύρι και το baking powder  και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του  ενός μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 2ο-22 εκ. η φόρμα με αποσπώμενη βάση και το πασπαλίζουμε με κακάο.

Ρίχνουμε το μίγμα  μέσα στο ταψί .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για περίπου 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Αν βγει καθαρό, το παντεσπάνι είναι εντάξει.

Αφαιρούμε την βάση , το  σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 30 λεπτά.

Μετά από μισή ώρα, με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε  το παντεσπάνι οριζόντια σε  2  ίσα μέρη  και  το αφήνουμε στην άκρη.

 

Για την κρέμα

  •  Χτυπάμε στο μίξερ  την μαργαρίνη ,  το κακάο, την άχνη, το κονιάκ και την βανίλια   σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  •  Όσο χτυπάμε σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα μαζεύουμε και το μείγμα  από τα  τοιχώματα να ανακατευτεί κι αυτό.

 Για το σιρόπι

Βράζουμε  το  νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για  1 λεπτό περίπου.  Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε  να κρυώσει.

 

Συναρμολόγηση

Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα  παντεσπάνι .

Ραντίζουμε με το μισό σιρόπι.

Απλώνουμε  πάνω το 1/3 της κρέμας και τα 2/3 από το  βύσσινο.

Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

Το ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω και στα πλάγια, γύρω γύρω.

Τελειώνουμε γαρνίροντας με το υπόλοιπο βύσινο.

 Λίγο υπομονή να κρυώσει  το γλυκό μας στο ψυγείο  και μετά σερβίρουμε.!!!

Δεν φαντάζεστε πόσο νόστιμο είναι !!!!!  Και νηστίσιμο !!!

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *