Laurence-galerie de chocolat
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

Υλικά

12 φύλλα κρούστας
2 φλ.τσ. γάλα αμυγδάλου
1 φλ.τσ. ηλιέλαιο
1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
4 κ.σ κορν φλάουρ
2 κ.γ μπέικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

 

Υλικά για το σιρόπι
3 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
2 φλ.τσ . νερό
1 φλ.τσ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας ή 1/2 κ.γ κανέλα σκόνη (εγώ βάζω και τα 2!)
φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 βανίλιες

φιλέ αμυγδάλου

 

Οδηγίες

Σε λαδωμένο ταψί στρώνω σουρωμένα και φουσκωτά ένα-ένα τα φύλλα. Με ένα πινέλο λαδώνω τα φύλλα με το μισό ηλιέλαιο και τα βάζω στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν μέχρι να χρυσίσουν ,περίπου για 15 λεπτά.Χτυπάω καλά σ’ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και αδειάζω το μείγμα πάνω από τα ψημένα φύλλα. Αφήνω για 10 λεπτά και ρίχνω απο πάνω φιλέ αμυγδάλου. Ψήνω στους 180 για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
Εντωμεταξύ βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά εκτός από τη βανίλια την οποία τη ρίχνω στο τέλος.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Αφήνω να ρουφήξει καλά και κόβω σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία <3

Η εικόνα ίσως περιέχει: φρούτο και φαγητό
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *