Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε το λάδι με την ζάχαρη.
- Στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
- Την βάζουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τα 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
- Στο ένα μέρος βάζουμε τα 50 γρ αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
- Στο άλλο ενσωματώνουμε το κακάο.
- Λαδώνουμε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την ζύμη με άρωμα πορτοκάλι.
- Από πάνω απλώνουμε την ζύμη με το κακάο και με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μαι όταν το κέικ ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
- Προαιρετικά, όταν κρυώσει, απλώνουμε λίγη ρευστή νηστίσιμη πραλίνα.
- Διακοσμούμε με φράουλες.
Αφήστε μια απάντηση