Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε το λάδι με την ζάχαρη.
  2. Στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
  3. Την βάζουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Προσθέτουμε τα 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  5. Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
  6. Στο ένα μέρος βάζουμε τα 50 γρ αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
  7. Στο άλλο ενσωματώνουμε το κακάο.
  8. Λαδώνουμε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την ζύμη με άρωμα πορτοκάλι.
  9. Από πάνω απλώνουμε την ζύμη με το κακάο και με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.
  10. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μαι όταν το κέικ ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
  11. Προαιρετικά, όταν κρυώσει, απλώνουμε λίγη ρευστή νηστίσιμη πραλίνα.
  12. Διακοσμούμε με φράουλες.