Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Αν την ακολουθείς κατά γράμμα, η νηστεία της Σαρακοστής είναι μια περίοδος δοκιμασίας που σε φέρνει αντιμέτωπο με τις αδυναμίες σου αλλά και με τις μεγάλες δυνάμεις που κρύβεις μέσα σου, αυτές που σε βοηθούν να αντιστέκεσαι σε πειρασμούς, να μένεις σταθερός στις θέσεις σου χωρίς να παρεκκλίνεις από τον στόχο σου και να βγαίνεις κάθε μέρα νικητής! Ευτυχώς, το Μακεδονικό Ταχίνι και ο Μακεδονικός Χαλβάς  δε λείπουν από τη Σαρακοστή και μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου προσφέρουν ενέργεια και δύναμη, με πλήθος θρεπτικών συστατικών. Με το νηστίσιμο ρολό που σου προτείνω παρακάτω, ούτε η απολαυστική γεύση της σοκολάτας θα σου λείψει αυτή τη Σαρακοστή! Μια μόλις λεπτή φετούλα, θα σε κάνει σχεδόν να ξεχάσεις όχι μόνο ότι κάνεις νηστεία αλλά και ό,τι σε στενοχωρεί! Και το καλύτερο; Φτιάχνεται πανεύκολα, χωρίς ψήσιμο και χωρίς καθόλου κόπο!

Photo credits: Αντωνία Κατή

Υλικά για ένα μέτριο ρολό:

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την κουβερτούρα σε μεγάλο μεταλλικό μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο.
  2. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τα 100γρ. από τα κόντιτα, τον Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια και ανακατεύουμε.
  3. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζουμε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Αν βιαζόμαστε, το τοποθετούμε για μια ώρα στην κατάψυξη.
  4. Όσο είναι ακόμα εύπλαστο το μείγμα, το ρολάρουμε πάνω κάτω στον πάγκο με τη βοήθεια της λαδόκολλας μέχρι να πάρει κυλινδρικό σχήμα και το αφήνουμε τυλιγμένο στη λαδόκολλα εκτός ψυγείου για να σταθεροποιηθεί.
  5. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα. Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα, φουντούκια και κόντιτα.
  6. Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, σερβίρουμε κόβοντας στρογγυλές φέτες.

 

https://sweetly.gr/2019/04/nistisimo-rolo-sokolatas-me-makedoniko-taxini-me-portokali-kai-makedoniko-halva-me-gefis-vanillia/?

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *