eVitamins Vitamins and Supplements up to 70% off!

Ρολά μήλου, από την Λένια και τις Veggie Sisters!

 

Υπέροχα, λαχταριστά, ελαφριά ρολά μήλου, ιδανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά. Ωραιότατα για σνακ για το σχολείο ή τη δουλειά και φυσικά για πρωινό.Κάτι που ξεχωρίζει αυτή τη συνταγή είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, γιατί δεν έχουν μαγιά! Γίνονται στο πι και φι λοιπόν.  Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και να σας αρέσουν όσο και σε εμάς.

Υλικά για 1 λαμαρίνα:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
1+1 κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες
200 γρ. γάλα σόγιας
65 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. ζάχαρη καστανή+2 κ.σ.
420 γρ. μήλο καθαρισμένο
60 γρ. σταφίδα

Ρολά μήλου

Εκτέλεση:

Κοσκινίζω το αλεύρι και το βάζω σε ένα μπολ. Το ανακατεύω με 1 κ.γ. κανέλα, το αλάτι, τις βανίλιες και το baking powder. Σε άλλο μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα και τη ζάχαρη. Ρίχνω σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά και μετά πλάθω τη ζύμη με τα χέρια. Την απλώνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγω με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού και διαστάσεων 30*45. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα μήλα τόσο ώστε να μην αλεστούν πολύ, αλλά ούτε και να είναι χοντροκομμένα. Τα στίβω με τα χέρια μου ώστε να φύγει η υγρασία. Τα ανακατεύω σε ένα μπολ με τη σταφίδα και την υπόλοιπη κανέλα. Πασπαλίζω με τις 2 κ.σ. ζάχαρη το φύλλο, μοιράζω τη γέμιση του μήλου σε όλη την επιφάνεια και τυλίγω σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά. Κόβω σε ρολά πάχους 2 δαχτύλων και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφω με λίγο γάλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C αέρα για 25 περίπου λεπτά. ;Όταν κρυώσουν, πασπαλίζω προαιρετικά με κανέλα. Καλοφάγωτα!

Ρολά μήλου

 

http://theveggiesisters.gr/rola-milou/?fb

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *