Σοκολατένιος vegan κορμός με κάστανα χωρίς ζάχαρη, από την Αγγελική Σπανού και το olivemagazine.gr!
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 5′
Έτοιμο σε: 15′
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Υλικά
- 350γρ. κάστανα βρασμένα
- 8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
- 200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
- 130γρ. λάδι καρύδας
- 2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
- 2 κουτ. σούπας χαρουπόμελο
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
- 1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.
Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.
Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-vegan-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκιά κρέμα κάστανου, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Betty"!
Κορμός με πασχαλινό τσουρέκι από το Spice House !
Κορμός Παγωτό, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Μωσαϊκό με κακάο, εσπρέσο και λικέρ καφέ, από το icookgreek.com!
Σοκολατάκια με μάρτσιπαν, κομματάκια κάστανο και κουβερτούρας ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ions...
Σοκολατένιες πάστες με καρύδια πεκάν και χουρμάδες, από την Ντίνα Νικολάου και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση