Creta Carob

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 10′

Χρόνος μαγειρέματος: 5′

Έτοιμο σε: 15′

Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Αγγελική Σπανού - Food Blogger

Υλικά

  • 350γρ. κάστανα βρασμένα
  • 8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
  • 200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
  • 130γρ. λάδι καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας χαρουπόμελο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.

Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.

Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-vegan-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF/
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *