Creta Carob

Ότι πιο μυρωδάτο και νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε γλυκό με ταχίνι. Ο συνδυασμός δε των μπαχαρικών έτσι όπως μπερδεύονται μέσα στο ζυμάρι είναι μοναδικός.

 

Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρ. 30 λεπ.

Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπ.

Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.

Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο

Κόστος:12€, Οικονομική

Υλικά

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 3 φλιτζάνια ταχίνι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 3 κουτ.γλυκ. κοφτές κανέλα

  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Για το φύλλο

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 3 κουτ.γλυκ. κανέλα

  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαστίχα αλεσμένη

  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαχλέπι αλεσμένο

  • 3 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

1.    Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τα ανακατεύετε.
2.    Ρίχνετε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30΄ να φουσκώσει.
3.    Ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το ταχίνι. Κρατάτε λίγο από το μείγμα της γέμισης ξεχωριστά για να αλείψετε αργότερα τις πίτες.
4.    Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 -14 μπαλάκια και τα σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα. Κάθε μπάλα την ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο χωρίς να ρίξετε αλεύρι. Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζετε 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και την απλώνετε να πάει παντού. Διπλώνετε το φύλλο στα δύο και μετά το τυλίγετε σε ρολό. Στρίβετε το ρολό σε σπείρες και το τυλίγετε σε σαλίγκαρο.
5.    Αφού φτιάξετε όλη τη ζύμη, πασπαλίζετε τους σαλίγκαρους με αλεύρι και τους ανοίγετε με τον πλάστη σε στρογγυλές πίτες των 15 εκ. Τις σκεπάζετε με χοντρό ύφασμα και τις αφήνετε 1 ώρα να φουσκώσουν.
6.    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 C βαθμούς. Βάζετε τις πίτες σε λαδωμένο ταψάκι και τις αλείφετε με το μείγμα που κρατήσατε από τη γέμιση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

Χρήσιμο

Στην συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταχίνι ολικής άλεσης.

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/mefilo-siropi/recipe/541?

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *