Τηγανίτες νηστίσιμες με μέλι και καρύδια, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη, δηλαδή 1,5γρ.,ή λίγη εσάνς σε υγρή μορφή (προαιρετικά)
μέλι, καρύδια και κανέλα για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε βαθύ πιάτο ή μπολ, ρίχνοντας πρώτα τα στερεά και μετά το νερό, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε έναν ωραίο, ομοιογενή χυλό χωρίς σβώλους.
Βάζετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το χυλό μέσα. Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη. Τις βγάζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός προσθέτοντας κάθε φορά λίγο καινούριο λάδι μόλις βλέπετε ότι τελειώνει.
Περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια και έτοιμες! Με τις ποσότητες αυτές βγαίνουν περίπου 17-18 κουταλιές (τηγανίτες).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τηγανίτες με Nucrema, από την ION και το ionsweets.gr!
Τηγανίτες (νηστίσιμες) με μήλα , από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνα από την Luise και το radicio.com!
Dutch baby με γάλα καρύδας και φράουλες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σπάργανα" (χριστουγεννιάτικες ηπειρώτικες τηγανίτες), από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μα...
Τηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας, μπανάνες και ξηρούς καρπούς, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και...
Αφήστε μια απάντηση