Creta Carob

 Οταν  κάνω τα ψώνια μου και πέφτω πάνω σε κατακόκκινα , τραγανά μήλα Ζαγορίν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου δεν αφήνω την ευκαιρία να πάει χαμένη κι ετοιμάζω, με απόλυτη επιτυχία, τον αγαπημένο μας σιμιγδαλένιο χαλβά.

Για να τον φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς

200 γρ ηλιέλαιο
300 γρ σιμιγδάλι
3μήλα κομμένα σε κύβους
2 κ γλ κανέλα
1 χούφτα σταφίδες
1 σφηνάκι κονιάκ

για το σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
700 ml νερό

σιμιγδαλένιος χαλβάςμήλα ζαγορίν
Ξεκινάς βάζοντας τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με το κονιάκ να μουλιάσουν.
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βράζεις το νερό και τη ζάχαρη για να γίνει σιρόπι.
σιμιγδαλένιος χαλβάςσιμιγδαλένιος χαλβάςΣτο μεταξύ σε μια βαθιά κατσαρόλα , κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνεις το ηλιέλαιο και προσθέτεις τα μήλα, το σιμιγδάλι και την κανέλα. Στραγγίζεις τις σταφίδες από το κονιάκ και τις προσθέτεις κι αυτές στο μίγμα. Ανακατεύεις διαρκώς μέχρι το σιμιγδάλι να ροδίσει. Δεν σου δίνω ακριβή χρόνο, καθώς το πόσο ξανθό προτιμά κανείς τον χαλβά του είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ πάντως το χρειάστηκα το πεντάλεπτο. Μόλις έτοιμο, ρίχνεις προσεκτικά κι ανακατεύοντας συνεχώς το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι. Δυο-τρία ανακατέματα ακόμη για να απορροφηθεί το σιρόπι κι ο χαλβάς σου είναι έτοιμος.
σιμιγδαλένιος χαλβάςσιμιγδαλένιος χαλβάς
Τοποθετείς το χαλβά σε φόρμα για κέικ στρογγυλή ή μακρόστενη, ή χρησιμοποιείς και αυτά τα ωραία ποτηράκια που έχεις στο ντουλάπι σου. Ξεφορμάρει κι απολαμβάνεις!!!

Καλή Σαρακοστή!!!

Με αγάπη
Mamatsita

Tipάκι: Μπορείς αν θέλεις να στολίσεις το γλυκό σου με τα ίδια υλικά της γέμισης. Μερικές έξτρα φετούλες μήλο και λίγες σταφίδες ακόμη, σοτάρονται ελαφρά για 3-4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια- δυο κουταλιές ζάχαρη (αν έχεις καστανή ακόμη καλύτερα) και ένα κουταλάκι  γλυκού κανέλα.

http://mamatsita.com/2016/03/12/%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *