VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αμύγδαλα ανάλατα φιλέ
  • 15 κ.σ. καρυδόψιχα (250γρ.)
  • 15 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης (250γρ.), ανάλατα
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 12 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (180γρ.)
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο λιωμένο
  • φύλλο καταϊφι 1300γρ.
  • 1000 ml νερό
  • 20 κ.γ. γλυκόζη (300γρ.)
  • λεμόνι 2-3 φλούδες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 βανίλιες
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 65 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Μέτρια
  • Αριθμός ατόμων
  • 10 άτομα

Για την γέμιση
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, την καρυδόψιχα και τα φιστίκια Αιγίνης και τα χονδροκόβουμε. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και προσθέτουμε φρυγανιά, 100γρ. ζάχαρη, μπαχάρι, γαρύφαλλο τριμμένο και λίγη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Για το κανταϊφι
Αλείφουμε ένα ταψί φούρνου με λιωμένο Flora και τοποθετούμε τα κομμάτια από το κανταΐφι ομοιόμορφα. Τέλος, ξανά με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με λιωμένο Flora το κάθε κομμάτι κανταΐφι και πουδράρουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι.

Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο κανταϊφιού, το ξεμπλέκουμε και το χτενίζουμε ελαφρά μέχρι να γίνει μαλακό στα χέρια μας. Φτιάχνουμε λουρίδες ανάλογα με το τι μέγεθος κανταΐφι θέλουμε να φτιάξουμε. Σκεπάζουμε το κανταΐφι με μία βαμβακερή πετσέτα για να μη στεγνώσει κατά τη διάρκεια της παρασκευής του. Με τη βοήθεια του πινέλου το αλείφουμε με το λιωμένο Flora με βούτυρο καλά. Τοποθετούμε μπροστά μας τις λουρίδες, τις κάνουμε πέταλο με την κλίση του πέταλου προς τα εμάς και πάνω στο φαρδύ μέρος του πέταλου τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε και διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του κανταϊφιού προς τα μέσα και ρολάρουμε σφιχτά. Την ίδια διαδικασία την κάνουμε για όσα κομμάτια κανταΐφι θέλουμε να φτιάξουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165-170 C για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε καθώς και το μέγεθος του ταψιού που επιλέξαμε. Όταν περάσει ο χρόνος του ψησίματος και το κανταΐφι μας πλέον έχει κάνει κρούστα και έχει πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα, το βγάζουμε από τον φούρνο και το τοποθετούμε στον πάγκο μας μέχρι να ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Για το σιρόπι
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό, 700γρ. ζάχαρη και τις βανίλιες, ξύλο κανέλας μαζί με μερικά γαρύφαλλα και προσθέτουμε τις φλούδες λεμόνι κομμένο σε φέτες. Αμέσως μετά ρίχνουμε τη γλυκόζη. Βράζουμε για 25-30 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Προσέχουμε το σιρόπι μας να είναι κρύο προς χλιαρό και σιροπιάζουμε το ταψί με το κανταΐφι μέχρι τη μέση.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί το κανταΐφι, το σκεπάζουμε με μία βαμβακερή πετσέτα για να απορροφηθούν οι υδρατμοί που έχουν δημιουργηθεί και μετά από 15-20 λεπτά τελειώνουμε το σιρόπιασμα. Γαρνίρουμε το κανταΐφι από πάνω με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

  • παρακολουθείστε την  συνταγή στο

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/siropiasta/paradosiako-kantaifi

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *