Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr!

Όλοι μας γνωρίζουμε το πάθος των Αμερικάνων για την κολοκύθα! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το Halloween εμφανίζεται και γιορτάζεται και στην χώρα μας, οι κολοκύθες έχουν γίνει περιζήτητες.
Οι συνταγές με τις οποίες οι Αμερικάνοι ”τιμούν” την κολοκύθα είναι πάρα πολλές σε αριθμό. Στην πρώτη τους προτίμηση, ωστόσο, βρίσκεται η αγαπημένη τους κολοκυθόπιτα! 
Η διασημότητα αυτής της πίτας έχει ”χτιστεί” μέσα από την εμφάνισή της σε αμερικάνικες ταινίες και σειρές, σε κόμικ, σε φωτογραφίες, σε περιοδικά…
Η πίτα παρασκευάζεται με την αμερικάνικη ζύμη για πίτα, που μοιάζει με ζύμη τάρτας (δείτε εδώ την συνταγή: Ζύμη για αμερικάνικη πίτα), και με πουρέ κολοκύθας. Γλυκιά όσο πρέπει, με τη ιδιαίτερη γεύση της κολοκύθας και την χαρακτηριστική μυρωδιά των μπαχαρικών που περιέχει….αυτή η πίτα ”φέρνει” από μόνη της τον χειμώνα (ίσως και τα Χριστούγεννα…).
Απολαύστε την ελαφρά ζεστή, αλλά και κρύα, γαρνιρισμένη με σαντιγί ή όχι.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ   ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ!



Υλικά:

  • 1 3/4 κούπες πουρέ κολοκύθας (pumpkin puree) (δείτε εδώ πώς θα τον φτιάξετε μόνοι σας:Πουρές κολοκύθας) ( Η ΒΛ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)
  • 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. Μείγμα μπαχαρικών για κολοκυθόπιτα (άμα δεν βρείτε χρησιμοποιήστε κανέλα, γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 3 κρόκους
  • Μισή δόση ζύμη για αμερικανική πίτα (πατήστε εδώ για την συνταγή: Ζύμη για αμερικάνικη πίτα)     (Η ΒΛ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)
Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, το αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών, μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά.
2. Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμη για αμερικανική πίτα περίπου μισό εκατοστό. Το απλώνουμε σε ένα ταψάκι 22 εκ. (γυάλινο ή αλουμινένιο). Και έπειτα κάνουμε σχέδια στα πλαϊνά με τα χέρια, όπως στη φωτογραφία. Παγώνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

3. Αφού την βγάλουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε στους 190 και την αφήνουμε για άλλα 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από επάνω. Εάν πάρει χρώμα νωρίς την σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Πριν την βγάλετε σιγουρευτείτε ότι ψήθηκε καλά και από την κάτω πλευρά!

5.Αφού την βγάλουμε την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί.

http://www.foodstates.gr/2015/11/blog-post_12.html

Ζύμη για αμερικάνικη πίτα

Υλικά:
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. Βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κ.γλ. Αλάτι
  • 1 κ.γλ. Ζάχαρη
  • 7 κ.σ. Κρύο νερό
  • 1 κ.σ. Ξύδι
Εκτέλεση: 
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν άμμος.

2. Ρίχνουμε το ξύδι στο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

3. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2. Τυλίγουμε τα κομμάτια ζύμης με σελοφάν. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε και τα χρησιμοποιούμε στη επιθυμητή συνταγή!

4. Ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συνταγής που θα τα χρησιμοποιήσουμε.

http://www.foodstates.gr/2015/09/blog-post_25.html

Πουρές Κολοκύθας

Υλικά:

Μια μεγάλη κολοκύθα

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το επάνω και τω κάτω μέρος της Κολοκύθας (τα μέρη τον κοτσανιών). Την κόβουμε στην μέση και βγάζουμε τα σπόρια με την βοήθεια ενός κουταλιού.

2. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί (λίγο βαθύ). Βάζουμε τα 2 μισά της Κολοκύθας ξαπλωτά (το κομμένο μέρος κοιτάει προς τα κάτω). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν (βάλτε ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν) γύρω στα 45 λεπτά.

3. Τα βγάζουμε απo το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα βγάζουμε τη φλούδα με τα χέρια μας ή με την βοήθεια ενός μαχαιριού ή πιρουνιού.

4. Περνάμε τα κομμάτια από το μπλέντερ και μετά τα βάζουμε σε ένα πολύ λεπτό κόσκινο ή σε μια πετσέτα/τουρμπάνι μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μείνει ο πουρές. Έτοιμο!!! Απολαύστε το σε διάφορες συνταγές!

Καλή επιτυχία!

http://www.foodstates.gr/2015/10/blog-post_22.html


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *