VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
  • Υλικά για το μείγμα
  • 200γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 60γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 150γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

 

  • Για το σιρόπι
  • 350γρ. ζάχαρη
  • 600ml νερό
  • μισό χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια

  • 1.Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε ανάποδα και το χτυπάμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να αφαιρέσουμε το περίσσευμα.
  • 2.Περνάμε απ;o ένα πολυκοπτικό το καθαρισμένο αμύγδαλο και το κάνουμε σκόνη.
  • 3.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρυγανιά,το αμύγδαλο, την βανίλια, το αλάτι και το μπεϊκιν πάουντερ.
  • 4.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
  • 5.Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  • 6.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το λικέρ και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα
  • 7.Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα της φρυγανιάς, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα με απαλές κινήσεις.
  • 8.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 40 λεπτά.
  • 9.Όταν ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • 10.Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μερικές βράσεις. Δεν το αφήνουμε να συμπυκνωθεί.
  • 11.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και ανακατεύουμε.
  • 12.Σιροπιάζουμε την χλιαρή αμυγδαλόπιτα με το ζεστό σιρόπι.
  • 13.Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε την αμυγδαλόπιτα.

Σχετικά με το Σεφ

Βαλάντης Γραβάνης

Βαλάντης Γραβάνης

Ο Βαλάντης Γραβάνης γεννήθηκε στην Λαμία το 1980. Αυτή την στιγμή ζεί και εργάζεται στην Αθήνα αν και έχει εργαστεί για κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην …

Περισσότερα για τον σεφ…

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.