Μπακλαβαδάκια με επικάλυψη σοκολάτας, από την Κατερίνα Δελιδήμου και το culinaryflavors.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 συσκευασία φύλλου
  • 200γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 200 γρ καρύδια, τριμμένα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά
  • ¼ φλ. καλαμποκέλαιο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • ⅔ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για το Σιρόπι
  • 1 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 γαρύφαλα
  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την Κάλυψη με Σοκολάτα
  • 1 κιλό σοκολάτα, 65% κακάο
Instructions/ Εκτέλεση
Πρώτη Ημέρα
Για τον Μπακλαβά
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 225° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και τη φρυγανιά.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ¼ φλ. καλαμποκέλαιο με το ¼ φλ. ελαιόλαδο.
  4. Πάρτε ένα ταψί με διαστάσεις 24cmX36cm και λαδώστε το πολύ καλά.
  5. Πάρτε τα φύλλα και κόψτε τα στη μέση από την μαγαλύτερη πλευρά τους.
  6. Πάρτε ένα φύλλο με τη στενότερη πλευρά προς το μέρος σας.
  7. Λαδώστε το και τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο από πάνω.
  8. Λαδώστε ξανά.
  9. Προσθέστε δύο κουταλιές από το μίγμα αμύγδαλου/καρυδιού στην άκρη του φύλλου και στο κέντρο αφήνοντας χώρο στις πλευρές δεξιά και αριστερά.
  10. Ξεκινήστε να τυλίγετε και λίγο πριν από το τέλος τυλίξτε τις δύο ακτές προς το κέντρο ώστε να σφραγίσει και από τα πλάγια.
  11. Βάλτε το στο λαδωμένο ταψί και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν.
  12. Στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνετε τα ⅔ φλιτζάνιου ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πολύ καυτό και ρίξτε το πάνω από τις φλογέρες του μπακλαβά.
  13. Ψήστε στους 225° C για 6 λεπτά.
  14. Μείωστε τη θερμοκρασία στους 200° C και ψήστε για άλλα 10 λεπτά και στη συνέχεια μειώστε πάλι τη θερμοκρασία στους 175° C και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή έως ότου πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  15. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  16. Κόψτε σε μικρές μπουκιές.
  17. Η κάθε φλογέρα δίνει περίπου 4 κομμάτια.
Για το Σιρόπι
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά του σιροπιού και τα βράστε για περίπου 2 έως 3 λεπτά ή έως ότου η θερμοκρασία φθάνει σε 100° C.
  2. Κατεβάστε από τη φωτιά και με μια κουτάλα χύστε το σιρόπι πάνω από τις μπουκιές του μπακλαβά, ώστε να τις καλύψει όλες.
  3. Αφήστε τις να ξεκουραστούν και να απορροφούν όσο περισσότερο σιρόπι γίνεται.
  4. Εγώ τα άφησα όλο το βράδι.
Δεύτερη Ημέρα
  1. Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Πάρτε ένα χαρτί ψησίματος και καλύψτε ένα μεγάλο ταψί.
  3. Ρίξτε μια ποσότητα της σοκολάτας και απλώστε τη πάνω στο χαρτί έτσι ώστε να το καλύψει αφήνοντας ένα περιθώριο 3 έως 4 cm γύρω γύρω.
  4. Τοποθετήστε τις μπουκιές μπακλαβά και ρίξτε από πάνω από την κάθε μία σοκολάτα.
  5. Βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα καλύπτει όλες τις πλευρές τους.
  6. Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε για 1 ½ ώρα περίπου ή μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
Notes/ Σημειώσεις
Η συνταγή για τον Μπακλαβά είναι προσαρμογή από αυτή της Αρετής Βαρδάκα

 

 

 

 

Chocolate Baklava 17

Chocolate Baklava 18

Chocolate Baklava 19

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Chocolate Baklava 20

Chocolate Baklava 21

Chocolate Baklava 22

12345

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Μπακλαβαδάκια με επικάλυψη σοκολάτας, από την Κατερίνα Δελιδήμου και το culinaryflavors.gr!”

  1. Ο/Η Katerina λέει:

    Παρακαλώ πολύ αλλάξτε την πηγή διότι αυτή που έχετε είναι λάθος. Η σωστή πηγή αυτών των γλυκών είναι αυτή: http://culinaryflavors.gr/2013/09/little-chocolate-baklava-bites/ . Οι συνταγές απλά υπέκλεψαν τη φωτό και τη συνταγή.

    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *