Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Υλικά

1 πακετο φυλλα κρουστας για μπακλαβα
4 φλ.τσ. τριμμενα καρυδια
2 φλ.τσ. καστανη ζαχαρη
4 κ.γ. κανελλα
2 κ.γ. γαρυφαλλο
4 βανιλιες
2 φλ.τσ. μαργαρινη με βουτυρο

Για το σιροπι
3 φλ.τσ.καστανη ζαχαρη
2 φλ.τσ. νερο
2 λεμονια ( το χυμο τους )

3 πλακες σοκολατα κουβερτουρα γαλακτος για την επικαλυψη

 

 

Οδηγίες

Ανακατευουμε σε ενα μπολ τα καρυδια,τη ζαχαρη,τη κανελλα,το γαρυφαλλο και τις βανιλιες.
Κοβουμε τα φυλλα σε λωριδες 5 με 6 εκατοστα.Λυωνουμε το βουτυρο .
Απλωνουμε σε καθε λωριδα φυλλου με το πινελο το βουτυρο και ριχνουμε τη γεμιση κατα μηκος του φυλλου.Αρχιζουμε το τυλιγμα σε μορφη τριγωνου.
Ψηνουμε σε λαδοκολλα στους 180 βαθμους για 20 λεπτα .
Ετοιμαζουμε το σιροπι σε ενα κατσαρολακι και μολις βγουν τα μπακλαβαδακια τα σιροπιαζουμε .
Αφου κρυωσουν λυωνουμε σε μπεν μαρι τη κουβερτουρα και τα βουταμε ενα ενα…και τα αφηνουμε σε μια λαδοκολλα να παγωσει η σοκολατα .
Καλη επιτυχια <3

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.900423566659296.1073741902.664704013564587/1394124040622577/?type=3&theater

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.