Μπακλαβαδάκια σοκολατένια, από την Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 πακετο φυλλα κρουστας για μπακλαβα
4 φλ.τσ. τριμμενα καρυδια
2 φλ.τσ. καστανη ζαχαρη
4 κ.γ. κανελλα
2 κ.γ. γαρυφαλλο
4 βανιλιες
2 φλ.τσ. μαργαρινη με βουτυρο

Για το σιροπι
3 φλ.τσ.καστανη ζαχαρη
2 φλ.τσ. νερο
2 λεμονια ( το χυμο τους )

3 πλακες σοκολατα κουβερτουρα γαλακτος για την επικαλυψη

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες

Ανακατευουμε σε ενα μπολ τα καρυδια,τη ζαχαρη,τη κανελλα,το γαρυφαλλο και τις βανιλιες.
Κοβουμε τα φυλλα σε λωριδες 5 με 6 εκατοστα.Λυωνουμε το βουτυρο .
Απλωνουμε σε καθε λωριδα φυλλου με το πινελο το βουτυρο και ριχνουμε τη γεμιση κατα μηκος του φυλλου.Αρχιζουμε το τυλιγμα σε μορφη τριγωνου.
Ψηνουμε σε λαδοκολλα στους 180 βαθμους για 20 λεπτα .
Ετοιμαζουμε το σιροπι σε ενα κατσαρολακι και μολις βγουν τα μπακλαβαδακια τα σιροπιαζουμε .
Αφου κρυωσουν λυωνουμε σε μπεν μαρι τη κουβερτουρα και τα βουταμε ενα ενα…και τα αφηνουμε σε μια λαδοκολλα να παγωσει η σοκολατα .
Καλη επιτυχια <3

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.900423566659296.1073741902.664704013564587/1394124040622577/?type=3&theater

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *