Μπακλαβάς σε σχήμα καρδιάς από τον Στέλιο Παρλιάρο !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ :
1 πακέτο φύλλα κρούστας
250 γρ. βούτυρο
150 γρ. φουντούκια τριμμένα
ξύσμα από ένα λεμόνι
½ κουταλάκι κάρδαμο τριμμένο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι λουϊζα ξερή
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι πιπεριά τσίλι κοπανισμένη (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
325 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ σε σκόνη. Βουτυρώνουμε μία φόρμα καρδιά και κόβουμε τα φύλλα στο σχήμα της φόρμας. Απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Σκορπίζουμε το τριμμένο φουντούκι πάνω από τα φύλλα το οποίο έχουμε ανακατέψει με το ξύσμα, το κάρδαμο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την λουίζα Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς και αυτά ένα-ένα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει, για να μπορέσουμε να κόψουμε το γλυκό. Κόβουμε στη μέση και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα περίπου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά. Μετράμε τον χρόνο από το σημείο βρασμού. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

 

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=3362

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *