Μπακλαβάς με χαρουπόμελο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένας μπακλαβάς τραγανός, γεμισμένος με μια κρέμα καρυδιού και με τη γλύκα του χαρουπόμελου στο σιρόπι. Ένα γλυκό που θα αρέσει σε όλους για την ιδιαίτερη νοστιμιά που του δίνει ο σπάνιος καρπός.

Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπόμελο και χαρουπάλευρο Creta Carob!

Υλικά

Υλικά για τον μπακλαβά

40 φύλλα κρούστας για γλυκά ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
300 γρ. καθαρό βούτυρο LURPAK
200 γρ. βούτυρο LURPAK
200 γρ. ζάχαρη
4 βιολογικά αυγά ΒΛΑΧΑΚΗ
150 γρ. χαρουπάλευρο
250 γρ. καρύδι τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα

Υλικά για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. χαρουπόμελο
250 γρ. νερό

 

Εκτέλεση

Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ τα 200 γρ. βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα γίνει αφράτο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο και την κανέλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Λιώνουμε τα 300 γρ. βούτυρο, αλλά δεν το καίμε. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30×40 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε, αλλά να είναι σχετικά μεγάλο. Απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο ένα βράδυ να παγώσει, για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην «σηκωθούν» τα φύλλα στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 1-1½ ώρα περίπου.
Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πάρει βράση βάζουμε το χαρουπόμελο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 λεπτό.
Βγάζουμε από το φούρνο τον μπακλαβά και τον σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://steliosparliaros.gr/ekpompi/baklavas-me-xaroupomelo/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *