Μπακλαβάς με σοκολάτα, από το icookgreek.com!
Υλικά
- Για ένα ταψί 40×40 εκ.
- Φύλλο κρούστας για γλυκά 2 πακέτα (2χ450 γρ.)
- ½ κιλό βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
- 5 φλιτζάνια καρύδια, χοντροκοµµένα
- 5 φλιτζάνια αμύγδαλα, χοντροκοµµένα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
- 2 φλιτζάνια σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας γαρίφαλο σκόνη
- Για το σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2½ φλιτζάνια νερό
- λίγη βανίλια
- φλούδα από 1 λεμόνι
- Για την επικάλυψη
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- καρύδια ολόκληρα
Εκτέλεση
- Σε µεγάλο µπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τα αµύγδαλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη τριμμένη σοκολάτα και το ξύσµα του πορτοκαλιού.
- Σε καλά βουτυρωµένο ταψί στρώνετε 3-4 φύλλα, αλείφοντας βούτυρο ανάµεσά τους. Ρίχνετε λίγη γέµιση, µετά πάλι 2 φύλλα βουτυρωµένα, πάλι γέµιση και επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσει το υλικό της γέµισης. Τελειώνετε µε 3 φύλλα, επίσης βουτυρωµένα.
- Χαράσσετε τον µπακλαβά σε κοµµάτια, ζεσταίνετε όσο βούτυρο περίσσεψε και περιχύνετε τον µπακλαβά. Ψήνετε σε µέτριο φούρνο για 2-2½ ώρες περίπου, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σε κατσαρολάκι αναµειγνύετε όλα τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, νερό, βανίλια και τη φλούδα του λεµονιού) και βράζετε µέχρι να δέσει. Αφαιρείτε τη φλούδα λεµονιού και περιχύνετε τον µπακλαβά µε το σιρόπι όσο είναι ζεστός.
- Αφήνετε τον μπακλαβά να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι για τουλάχιστον 2 ώρες. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την απλώνετε στο μπακλαβά, γαρνίρετε με ολόκληρα καρύδια και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 40′ τουλάχιστον.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπακλαβάς γεμιστός με κέικ σοκολάτας από την Ντίνα Νικολάου !
Mπακλαβάς σοκολάτας ρολό, από την Αργυρώ μας, και το argiro.gr!
Μπακλαβάς καρυδένιος σε φόρμα με γλάσο σοκολάτας, από την Ντίνα Νικολάου!
Μπακλαβάς σοκολατένιος σε φόρμα, από το sintayes.gr
Μπακλαβάς με σοκολάτα, από τη Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση