“ΜπαΧαλβαδάκια”, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το “Συνταγές Πάνος”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ακόμα μία πρωτότυπη συνταγή μου. Μετά από τον μπακλαβά με oreo, σκέφτηκα να φτιάξω ΜπαΧαλβαδάκια, τα γνωστά μπακλαβαδάκια, αλλά με γέμιση από ξηρούς καρπούς, χαλβά, και σοκολάτα κουβερτούρα. Μία πεντανόστιμη λιχουδιά..

 

Υλικά: (περίπου 27-30 κομμάτια)
450 γρμ. (1 πακέτο) φύλλο κρούστας
500 γρμ. βούτυρο, περίπου

Γέμιση:
130 γρμ. κάσιους, ψιλοαλεσμένα
130 γρμ. αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα
250 γρμ. χαλβά ταχινένιο βανίλιας, χοντροτριμμένος
150 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά-μικρά κομματάκια
120 γρμ. σταφίδες ξανθές
1 1/2 κουτ. γλ. κανέλα

Σιρόπι:
500 γρμ. ζάχαρη
400 γρμ. νερό
1 κουτ. σ. χυμό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
1 1/2 κουτ. γλ. γλυκόζη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, για να μην το κάψουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε τέσσερες όμοιες λωρίδες.
Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα, βάζουμε από μία κουταλιά σούπας γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας, και τυλίγουμε το φύλλο σε τριγωνάκια.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τελειώνουμε με όλη την γέμιση.
Βουτυρώνουμε καλά από πάνω τα τριγωνάκια, και καρφώνουμε ένα γαρυφαλάκι στο κέντρο σε κάθε τριγωνάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130- 140 C. για 1 ½ με 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι ζεστό, όχι καυτό.
Αφήνουμε 10-15 λεπτά να αποροφήσουν το σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. ή ψιλοκομμένα καρύδια.

Σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά, από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και αφαιρούμε τη κανέλα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *