Cheesecake με γεύση ελληνική από την Ντίνα Νικολάου και το Βιτάμ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cheesecake με μέλι και υπογραφή ελληνική! Αξίζει να το δοκιμάσετε! 

Εύκολη
15 – 30 min.

ια 8 μερίδες

Για την βάση

  • 250 γρ. κριθαροκουλούρες
  • 180 γρ. βιτάμ με βούτυρο λιωμένο
  • *Για την κρέμα
  • 500 γρ. μυζήθρα γλυκιά
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας λεμονοθύμαρο φρέσκο (τα φυλλαράκια μόνο ) ή ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

Για το ζελέ μελιού

  • 150 γρ. μέλι
  • 80 γρ. νερό
  • 4 φύλλα ζελατίνης (των 10 γρ.)

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συνταγή με Βιτάμ με βούτυρο από την Ντίνα Νικολάου

  1. 1Παίρνουμε  ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. και το βάζουμε πάνω σε μια πιατέλα.
  2. 2Τρίβουμε τις κριθαροκουλούρες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα. Αναμειγνύουμε την πούδρα με το λιωμένο βιτάμ με Βούτυρο μέχρι να βραχεί όλο το τρίμμα.
  3. 3Στρώνουμε το μίγμα σαν βάση μέσα στο τσέρκι και το πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι για να πάει παντού και να έχουμε έναν ομοιόμορφο πυθμένα. Αφήνουμε την βάση για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  4. 4Για την κρέμα: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την μυζήθρα μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακατεύουμε τα δυο μίγματα ελαφρώς με μια σπάτουλα προσθέτοντας και το λεμονοθύμαρο ή το ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε  την βάση από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι την κρέμα. Με την βοήθεια μια σπάτουλας στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια φροντίζοντας να αφήσουμε ένα κενό 2 εκ. (από το ύψος του τσερκιού) για το ζελέ. Ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 40 λεπτά για να σφίξει η κρέμα.
  5. 5Για το ζελέ: Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό προσθέτουμε τα φύλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μέσα το μέλι και το νερό και τα βάζουμε στην φωτιά μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί. Βγάζουμε τα φύλλα από το νερό και τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα στο κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και με την βοήθεια μιας κουτάλας το ρίχνουμε πάνω από το cheesecake. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει ξεφορμάρουμε με ένα μαχαιράκι ή με το φλόγιστρο και σερβίρουμε.

 

 

 

http://www.vitam.gr/suntages/cheesecake-/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *