Παραδοσιακά μπισκότα βανίλια σοκολάτα-Chocolate and Vanilla Whirl Cookies , by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!
Η συνταγή αυτή φαίνεται να απαιτεί πολύ κόπο και μαεστρία! Είναι όμως πανεύκολη και super γρήγορη! Μπορείς να την απογειώσεις μετατρέποντας τα μπισκότα σε γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού.
Υλικά
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 αβγό
- 1 3/4 φλ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 30 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το αβγό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
- Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και τα ανακατεύουμε μεχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
- Στο ένα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα ωραίο σοκολατί χρώμα.
- Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης και με τον πλάστη το ανοίγουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και με τη σοκολατένια ζύμη.
- Μετά απλώνουμε με το πινέλο λίγο γάλα πάνω στη ζύμη που θέλουμε να είναι απ’έξω και βάζουμε με προσοχή την άλλη πάνω.
- Σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο και κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν στις άκρες.
- Τυλίγουμε τώρα το παραλληλόγραμμό, όπως κάνουμε τα ρολά και το αφήνουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει καλά.
- Σε ένα κομματι λαδόκολλα βάζουμε τα υπόλοιπα της ζύμης και τα τυλίγουμε καλά δίνοντας κυλινδρικό σχήμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και κόβουμε ροδέλες.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 190 για 8-10′.
Ingredients
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 1/2 cup. butter
- 3/4 cup. sugar
- 2 vanilla
- 1 egg
- 1 3/4 cups. flour
- 1/2 tsp baking powder
- 1/2 tsp salt
- 30 g. chocolate
- 1 tbsp milk
Directions
- Melt the chocolate in double boiler and let it stand aside to cool down.
- Beat butter with sugar and vanilla until white and fluffy, then add one egg.
- In a bowl mix the flour, salt and baking powder.
- Add it to the first mixture and mix well until all ingredients are combined into one dough.
- Divide the dough into two equal parts.
- Add chocolate to one of them and stir well so to give it a nice chocolate color.
- Get the first piece of dough and use a rolling pin to roll it out on a baking sheet.
- Do the same with the chocolate dough.
- Then spread a little milk using a brush over the white dough and carefully place the chocolate dough on top.
- Form a rectangle and cut the dough pieces that are left over the edges.
- Wrap now the rectangle and let it rest for a few hours in the refrigerator
- On a piece of parchment paper put the rest of the dough and wrap it well giving it a cylindrical shape and let it rest for a few hours in the refrigerator.
- Take the rolls out of the refrigerator and cut the cookies about 1 cm thick.
- Place them on a baking pan lined with parchment paper and bake in preheated oven at 190 for 8′-10′.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2015/03/06/chocolate-and-vanilla-whirl-cookies/
Αφήστε μια απάντηση