Παραδοσιακά μπισκότα βανίλια σοκολάτα-Chocolate and Vanilla Whirl Cookies , by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η συνταγή αυτή φαίνεται να απαιτεί πολύ κόπο και μαεστρία! Είναι όμως πανεύκολη και super γρήγορη! Μπορείς να την απογειώσεις μετατρέποντας τα μπισκότα σε γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού.

Υλικά

  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2  βανίλιες
  • 1 αβγό
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 30 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. γάλα

IMG_5417

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το αβγό.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
  • Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και τα ανακατεύουμε μεχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
  • Στο ένα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα ωραίο σοκολατί χρώμα.
  • Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης και με τον πλάστη το ανοίγουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
  • Κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και με τη σοκολατένια ζύμη.
  • Μετά απλώνουμε με το πινέλο λίγο γάλα πάνω στη ζύμη που θέλουμε να είναι απ’έξω και βάζουμε με προσοχή την άλλη πάνω.
  • Σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο και κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν στις άκρες.
  • Τυλίγουμε τώρα το παραλληλόγραμμό, όπως κάνουμε τα ρολά και το αφήνουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει καλά.
  • Σε ένα κομματι λαδόκολλα βάζουμε τα υπόλοιπα της ζύμης και τα τυλίγουμε καλά δίνοντας κυλινδρικό σχήμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και κόβουμε ροδέλες.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 190 για 8-10′.

IMG_5418

Ingredients

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1/2 cup. butter
  • 3/4 cup. sugar
  • 2 vanilla
  • 1 egg
  • 1 3/4 cups. flour
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 30 g. chocolate
  • 1 tbsp milk

IMG_5419

Directions

  • Melt the chocolate in double boiler and let it stand aside to cool down.
  • Beat butter with sugar and vanilla until white and fluffy, then add one egg.
  • In a bowl mix the flour, salt and baking powder. 
  • Add it to the first mixture and mix well until all ingredients are combined into one dough. 
  • Divide the dough into two equal parts.
  • Add chocolate to one of them and stir well so to give it a nice chocolate color.
  • Get the first piece of dough and use a rolling pin to roll it out on a baking sheet.
  • Do the same with the chocolate dough.
  • Then spread a little milk using a brush over the white dough and carefully place the chocolate dough on top.
  • Form a rectangle and cut the dough pieces that are left over the edges.
  • Wrap now the rectangle and let it rest for a few hours in the refrigerator
  • On a piece of parchment paper put the rest of the dough and wrap it well giving it a cylindrical shape and let it rest for a few hours in the refrigerator.
  • Take the rolls out of the refrigerator and cut the cookies about 1 cm thick.
  • Place them on a baking pan lined with parchment paper and bake in preheated oven at 190 for 8′-10′.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/03/06/chocolate-and-vanilla-whirl-cookies/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *