Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Κλασικές, παραδοσιακές και ανεπανάληπτες οι δίπλες θεωρώ ότι αν είναι επιτυχημένες, δηλαδή τραγανές και σωστά σιροπιασμένες, κατατροπώνουν και τα πιο φαντεζί ευρωπαϊκού τύπου γλυκά.

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος:12€
Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών με το γάλα τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Αρχίζετε να ρίχνετε αργά το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα μείγμα αρκετά σφιχτό και ομοιογενές.
2. Με την βοήθεια της μηχανής ανοίγματος φύλλου ανοίγετε λεπτό φύλλο πάχους περίπου ½ εκ., το οποίο θα κόψετε στην συνέχεια με το ειδικό οδοντωτό εργαλείο σε λουρίδες μήκους 17 εκ.. Κόβετε ξανά τις λουρίδες σε μικρά τετράγωνα ή διπλώνετε της σε σχήμα ρολού. Τηγανίζετε αμέσως τις δίπλες σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
3. Τοποθετείτε τις δίπλες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το λάδι τους και τις βουτάτε αμέσως μέσα στο κρύο σιρόπι.
4. Αφήνετε τις δίπλες για μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο σιρόπι και τραβάτε με τρυπητή κουτάλα για να τις τοποθετήσετε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με άφθονο σουσάμι και την κανέλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε να τις πασπαλίσετε και με λίγο τριμμένο καρύδι.

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/chr2/recipe/1107

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.