Οδηγίες

  1. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
  2. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
  3. Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι πολύ καλά.
  4. Το βάζουμε σε ταψί 40×27 εκατοστά, περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  6. Όσο είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
  7. Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5-10 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
  8. Όταν είναι έτοιμα την λιώνουμε με 60 ml καυτό νερό.
  9. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  10. Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε την χλιαρή ζελατίνη και ανακατεύουμε.
  11. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο κανταΐφι και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.