Απίθανο εκμέκ κανταϊφι, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!

 

Το εκμέκ καταΐφι έχει τις ρίζες του στην Τουρκία και ειδικότερα στο Αφιόν Καραχισάρ, μια περιοχή στη δυτική Μικρά Ασία.

«Εκμέκ», είναι ένα είδος ψωμιού που περιέχει βούτυρο, γάλα και αυγά. Σύμφωνα με την ιστορία, η αρχική συνταγή θέλει μια στρώση του ψωμιού αυτού, μια στρώση καϊμάκι και από πάνω σιρόπι. Στην Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μια παραλλαγή του γλυκού αυτού που περιλάμβανε στη βάση του κανταΐφι.

Ένα παραδοσιακό γλυκό που συνδυάζει το σιροπιαστό με την κρέμα βανίλιας και απογειώνει τη γεύση! Για να αναδείξετε καλύτερα τα υλικά του, αφήστε το λίγες ώρες στο ψυγείο να παγώσει και μετά σερβίρετε.

 

 

 

http://petros-syrigos.com/recipe-items/%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%AD%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%8A%CF%86%CE%B9/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *