Εκμέκ κανταΐφι, της Αντριάνας, by workingmoms.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

ΥΛΙΚΑ: 

½ κιλό φύλλο κανταΐφι
250 γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

1 λίτρο  φρέσκο γάλα

3  κρόκοι αβγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι και 1 φλούδα.

 

Για το γαρνίρισμα:

1 φακελάκι σαντιγί (χρειαζόμαστε 1 φλ. τσαγιού γάλα)

200 γραμμ. αμύγδαλα ασπρισμένα ή φιστίκια Αιγίνης

γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρώνουμε το κανταΐφι σ’ ένα ταψί, το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ξανθύνει.
Αφού μισοκρυώσει, το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει για 5΄.
Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής:
Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και κρατάμε μισό ποτήρι που ρίχνουμε και σε μια μικρή λεκάνη όπου χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, το άνθος αραβοσίτου και τo βούτυρο (όλα κρύα).
Τα προσθέτουμε στο γάλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα.
Την απλώνουμε στο κανταΐφι και αφού κρυώσει την τοποθετούμε (τούρτα) στο ψυγείο και όταν «σφίξει» καλά, τη γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα.
Όταν κερνάμε προσθέτουμε και 1 κουταλάκι γλυκό κεράσι ή βύσσινο.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

http://www.workingmoms.gr/2016/06/blog-post_91.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *