Εργολάβοι, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος”!

Δοκιμάστε αυτούς τους υπέροχους εργολάβους. Μοσχομυρωδάτοι, τραγανοί έξω, και αφράτοι, μαστιχωτοί από μέσα.

 

Υλικά:
400 γρμ. αμύγδαλα άσπρα
400 γρμ. ζάχαρη άχνη
180 γρμ. ασπράδι αυγού
3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
1 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
ανάλογα ολόκληρα αμύγδαλα άσπρα, (όσοι εργολάβοι, τόσα αμύγδαλα)

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα, 100 γρμ. από την ζάχαρη, και το αλάτι, στον πολυκόφτη, ή αν δεν έχουμε μεγάλο, στο μούλτι σε δυο-τρεις δόσεις, και τα δουλεύουμε αρκετά να γίνουν σκόνη.
  2. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, με την υπόλοιπη ζάχαρη, και τα αρώματα, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν ρευστή κρέμα, όχι μαρέγκα.
  3. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και χτυπάμε πολύ καλά με το φτερό πλέον, να γίνουν μια απαλή λεία κρέμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα του κορνέ με φαρδιά μύτη, και σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, κρατώντας την σακούλα σε 1,5 εκ. ύψος από την λαμαρίνα, δεν την τραβάμε προς τα πάνω καθόλου, ώστε να φτιάξουμε στρογγυλά και σχετικά επίπεδα μπαλάκια, περίπου 3 εκ. διάμετρο, και 1,5 εκ. ύψος.
  5. Κατόπιν, με βρεγμένο το δάχτυλό μας, πιέζουμε το κάθε μπαλάκι για να κάτσει η μύτη που σχημάτισε η ζύμη, αλλά και για να το φτιάξουμε επίπεδο, και 1 εκ. ύψος.
  6. Τέλος, πάνω σε κάθε εργολάβο τοποθετούμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο, και το πιέζουμε να χωθεί καλά μέσα στην ζύμη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C. βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις, για 18-20 λεπτά. Οι εργολάβοι δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, ίσα-ίσα να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ ξανθό χρώμα. Κατόπιν, τους βάζουμε πάνω σε σχάρα, και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Μπορείτε να τους γεμίσετε με βουτυρόκρεμα αμυγδάλου, ή μαρμελάδα, κ.λ.π. ενώνοντάς τους δύο-δύο μαζί.

Σημείωση.
1. Προσέξτε στο πικραμύγδαλο, ανάλογα το πόσο δυνατό άρωμα είναι. Μην παραβάλετε διότι θα έχουν έντονο άρωμα οι εργολάβοι σας. Αν χρησιμοποιήστε εσάνς θέλει περισσότερο. Αν είναι δυνατό άρωμα έλαιο, θέλει 3-4 σταγόνες το πολύ.
2. Η συνταγή βγάζει περίπου 60 εργολάβους, ανάλογα με το μέγεθος που θα τους δώσετε.
Αναζητήστε το βοηθητικό video στο :


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *