Bolero-Biodiet

Μια πίτα γλυκιά για τον Αγιο Φανούριο με 7 ή 9 υλικά.Τα υλικά μας πρέπει να είναι μονά!!Την φτιάχνομε για την υγεία των δικών μας ανθρώπων και όχι μόνο στις 27 Αυγούστου που γιορτάζει ο Άγιος!!!

Συστατικά
Φτιάχνει
16 κομμάτια
  • 1 φαρίνα ή 4 φλ. αλεύρι με 1 μπέικιν πάουντερ,
  • 1 1/2 φλ. λάδι,
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη,
  • 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές,
  • 1/2 φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη,και λίγη ακόμη για το τέλος,
  • 1/2 φλ. κονιάκ,
  • 1 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι,
  • 1 κ.σ. κανελογαρύφαλλα,άχνη για πασπαλισμα.
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ,εκτός από το αλεύρι,χτυπάμε καλά και τέλος προσθέτουμε τη Φαρίνα ή το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε πολύ καλά λαδωμένο ταψί,πασπαλίζουμε απάνω με καρυδόψυχα και ψήνουμε στους 180β.περίπου 45′ να ροδίσει.
  3. Βγάζουμε,αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη,αν θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν είχα πορτοκάλια και έβαλα χυμό ανάμεικτων φρούτων κι όμως έγινε μια χαρά!!Την πίτα αυτή την φτιάχνω πολύ συχνά,η συνταγή είναι από τη Βέφα!!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένη πίτα!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Να είσαι καλά Βασιλική!! Ποτέ δεν λέμε όχι σε Φανουρόπιτα!!!
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *