Φωλίτσες με φύλλο κρούστας και σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι γεγονός ότι στη ζωή μας πολλές φορές βλέπουμε πράγματα μπροστά μας που φαντάζουν στα μάτια μας ακατόρθωτα ή πολύ δύσκολα . Πρέπει όμως πρώτα να ερευνούμε καλά κάτι , να το προσπαθούμε και μετά έχουμε το δικαίωμα να πούμε “σηκώνω τα χέρια ψηλά , δεν μπορώ” , αν και με μαθηματική ακρίβεια , όταν εγκύψουμε πάνω σε κάτι με αγάπη και ενδιαφέρον στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Θα μου πείτε γιατί τα λες όλα αυτά ; Γιατί η ζωή καμιά φορά μας διδάσκει μέσα από μικροπράγματα…έτσι έλεγα κάποτε για αυτό το γλυκάκι : εγώ να το καταφέρω; είναι πολύ δύσκολο …έλα όμως που είναι πανεύκολο , σχεδόν διασκεδαστικό , αρκεί να το ψάξει κανείς….

Δείτε το :

folitses1

Υλικά :

1 πακέτο φύλλο κρούστας

150 γρ. βούτυρο (ή ανάμικτο με ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)

Για το σιρόπι :

1 1/2 κούπες ζάχαρη

3/4 κούπας νερό

1 κ.γλ. γλυκόζη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη γέμιση :

200 γρ. κουβερτούρα

130 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορεί να είναι και χαμηλών λιπαρών)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.σ. μαργαρίνη

Ζαχαρωτά ή πολύχρωμη τρούφα ή ολόκληρα φουντούκια ή τριμμένο φυστίκι Αιγίνης  για το γαρνίρισμα

folitses2
folitses3
folitses4
folitses5
folitses6
folitses7
folitses8
folitses9
folitses10
folitses11
folitses12
folitses13

Εκτέλεση :

-Τοποθετούμε πάνω στον πάγκο εργασίας τα φύλλα με τη στενή τους πλευρά προς το μέρος μας . Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο ώστε να υγροποιηθεί και να βουτυρώσουμε ένα ένα τα φύλλα . Κάθε ένα λοιπόν , πρώτα το βουτυρώνουμε , παίρνουμε μια βελόνα πλεξίματος και ρολάρουμε το βουτυρωμένο φύλλο γύρω απ’ αυτή αφήνοντας μόνο δύο δάχτυλα στο τέλος , ώστε να αποτελέσει τη βάση της φωλίτσας που θα “καθίσει” μέσα η γέμιση . Σουρώνουμε τότε το φύλλο σπρώχνοντάς το με τα χέρια μας κι από τις δύο πλευρές ώστε να αποκτήσει το μισό μήκος . Αφαιρούμε τότε τη βελόνα , κόβουμε το σουρωμένο φυλλαράκι στα δύο και το κάθε ένα κομμάτι το στρίβουμε σχηματίζοντας και από μια φωλίτσα . Τα αραδιάζουμε όλα στο ταψί δουλεύοντας κατά τον ίδιο τρόπο . Αν έχει περισσέψει λίγο βουτυράκι το μοιράζουμε με το πινέλο πάνω από την κάθε φωλίτσα .

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 35λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσουν οι φωλίτσες πολύ καλά .

Όταν ψηθούν περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι , βράζοντας τα υλικά του σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά . Σιροπιάζουμε τις ήδη κρύες φωλίτσες με προσοχή καθώς το σιρόπι είναι καυτό . Τις αφήνουμε να κρυώσουν και πάλι .

-Ετοιμάζουμε τότε τη σοκολατένια γέμιση : σε μπαίν μαρί ή στα μικροκύματα ζεσταίνουμε κομματιασμένη την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος . Ανακατεύουμε πολύ επίμονα με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και το τελευταίο κομματάκι κουβερτούρας και να έχουμε ένα βελούδινο μίγμα . Τότε προσθέτουμε και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτή .

-Αδειάζουμε τότε κουταλιές από τη γέμιση μέσα στο κέντρο της κάθε φωλίτσας . Στολίζουμε κατά το γούστο μας και τα γλυκάκια μας είναι έτοιμα .

Καλή επιτυχία!

Δυο λόγια ακόμα :

-Ευχαριστώ τη φίλη Εύα Χωριάτη από το Ηράκλειο Κρήτης που μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της.

-Σαν γέμιση μπορούμε να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και να χρησιμοποιήσουμε ένα σωρό υλικά : Ανάμικτους τριμμένους ξηρούς καρπούς και κερασάκι μαρασκίνο , λίγη κρέμα πατισερί ή ακόμα και πραλίνα φουντουκιού ή πουρέ κάστανου…ή ό,τι βάλει ο νους….

-Προσεχώς και αλμυρή έκδοση από τη φίλη μου Αρετή Βαρδάκα! 🙂

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Φωλίτσες με φύλλο κρούστας και σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!”

  1. Ο/Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΙΜΩΤΑ λέει:

    Συγχαρητηρια!Kαταπληκτικη συνταγη και πανευκολη!Τα εφτιαξα ανημερα τα Χριστουγεννα σε ενα τραπεζι που ημουν καλεσμενη και εκαναν θραυση!Δεν πιστευαν οτι τα εκανα εγω,φαινοντουσαν σαν αγοραστα!Θα τα ξαναφτιαξω συντομα!

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Συγχαρητήρια στην Μπέττυ μας λοιπόν για την υπέροχη συνταγή της και μπράβο και σε εσένα Κωνσταντίνα για την επιτυχημένη εκτέλεση της συνταγής! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *