Φοντάν σοκολάτας με γλάσο βανίλιας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ανακαλύψαμε και σας δίνουμε τα γλυκά που πρόσφεραν οι νοικοκυρές της Λήμνου στο Βενιζέλο όταν αφίχθει στο νησί. Ουσιαστικά, αν και λέγονται “Βενιζελικά” πρόκειται για τα πιο Ελληνικά φοντάν σοκολάτας, λόγω του υπέροχου γλάσου από υποβρύχιο-βανίλια.

Χρόνος προετοιμασίας:25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:20€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 15 κομμάτια

 

Για τη συνταγή

  • 500 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους, χοντροκομμένα
  • 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη)
  • 2 κουτ. σουπ. κακάο
  • 200 mL λικέρ πορτοκάλι
  • 50 mL κονιάκ

Για το γλάσο

  • 350 γρ. βανίλια υποβρύχιο

Για το σιρόπι

  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 230 mL νερό
 

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάτε τα για 2΄, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη αλλά να είναι χοντροκομμένα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με το μπισκότο. Γεμίζετε μια μέτρια κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό και εφαρμόζετε στο χείλος ένα μεταλλικό μπολ ιδίου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Ρίχνετε τη σοκολάτα στο μεταλλικό μπολ. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 4΄ κι ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφαιρείτε το μπολ και προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, το κακάο και τα μπισκότα.
2. Ανακατεύετε τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το λικέρ.

Φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη, και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά για 8΄, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ με τη σοκολάτα το σιρόπι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε όσο σιρόπι χρειάζεται, εωσότου γίνει μια δεμένη ζύμη.
3. Αφού τα ανακατέψετε καλά όλα μαζί, βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ακουμπάτε τα μπαλάκια.
Γεμίζετε μια μέτρια κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό και εφαρμόζετε στο χείλος ένα μεταλλικό μπολ ιδίου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Ρίχνετε τη βανίλια υποβρύχιο στο μεταλλικό μπολ.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 4΄ και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η βανίλια. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε με ένα κουτάλι ένα ένα τα μπαλάκια μέσα, τα αφήνετε μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με το γλάσο και με μια λαβίδα τα βγάζετε ένα ένα και τα ακουμπάτε σε έναν δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνετε για 40΄, μέχρι να σταθεροποιηθούν, και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν θέλετε γλάσο, μπορείτε να πασπαλίσετε τα φοντάν με κακάο ή τρούφα.

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/117

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *