e-fresh-matrioshka

Υλικά

1,5 lt γάλα
180 γρ σιμιδάλι ψιλό
90 γρ σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ ζάχαρη
6 αυγά
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
ξύσμα από 1 λεμόνι
80 γρ βούτυρο αγελαδινό
500 φύλλο
400 γρ. βούτυρο πρόβειο, λιωμένο

Για το σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
550 γρ νερό
50 γρ γλυκόζη
1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το σιμιγδάλι.

Προσθέστε το μείγμα των αυγών, το ξύσμα λεμονιού και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέστε στο μείγμα το βούτυρο και τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και σκεπάστε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη (να εφάπτεται). Με ένα πινέλο, αλείψτε βούτυρο σε ένα ταψί και στρώστε τα μισά φύλλα αλείφοντας με αρκετό βούτυρο ενδιάμεσα στις στρώσεις. Αδειάστε την κρέμα και καλύψτε με το υπόλοιπο φύλλο, αλείφοντας με βούτυρο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°cγια 1 ώρα περίπου.

Φτιάξτε το σιρόπι.
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 10′ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώστε να έχετε ένα καλά δεμένο σιρόπι. Περιχύστε με το καυτό σιρόπι το γαλακτομπούρεκο αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

http://www.thinkdrops.gr/2014/09/21/galaktompoureko-sokolata/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.