Χαλβάς…αλλιώτικος, από την Margo και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένας χαλβάς διαφορετικός, αρωματικός, γευστικός και χρυσαφένιος !

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Συστατικά
  • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο (Μινερβίνη)
  • 2 χούφτες αμύγδαλα.
  • 1 ½ ποτήρι ν. ζάχαρη
  • 4 ποτήρια ν. νερό
  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια (160 γρ.)
  • κανέλα
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα χωρίζουμε στα δύο.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί όλο το μίγμα.
  3. Σε καταρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστούν απαλά και να αρωματιστούν.
  5. Αφού πάρουν τα αμύγδαλα το επιθυμητό χρώμα –προσέχοντας να μην καούμε- ρίχνουμε το μίγμα μας.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς (μερικά λεπτά) με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς, προσέχοντας να μη κολλήσει το μίγμα στον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  7. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δέσει το μίγμα και στην επιφάνεια δημιουργηθούν μεγάλες φουσκάλες.
  8. Αποσύρουμε το χαλβά από τη φωτιά αμέσως και τον ρίχνουμε στη φόρμα μας.
  9. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το κεντρικό μέρος της φόρμας για να βγει εύκολα ο χαλβάς.
  10. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εάν θέλουμε το χαλβά μας ακόμη πιο γλυκό προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ν. ζάχαρη ακόμη (δηλ. σύνολο 2 ποτήρια ν. ζάχαρη)
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αφρός θα πρέπει να γίνεται!!!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από το χρώμα και την υφή φαίνεται καταπληκτικός!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πραγματι ,αλλιωτικος και πολυ νοστιμος να συμπληρωσω,θα δοκιμαστει σιγουρα!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜ!!!!Μαργκο μου τι ωραιος χαλβας;
μπραβο σου!
θα το δωκιμασω γρηγορα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειος ο χαλβάς Μάργκο!!!!!
Μπράβοοοοο!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ermioni , Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα δοκιμαστει αμεσα!!!!!!!!
Σχόλιο από aristea , Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
polu wraios k eukolo tha to dokimaso!!!!!!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *